Івано-Франківськ

“Найшвидша істота на планеті”: Зеленський порівняв Юлію Тимошенко з гепардом

Президент розкритикував лідерку "Батьківщини" за ініціативу провести референдум з п'яти питань.

“Найшвидша істота на планеті” – так Зеленський під час свого звернення висловився про Юлію Тимошенко, пише Главком.

"Найшвидша істота на планеті" - так Зеленський під час свого звернення порівняв Тимошенко з гепардом,

Президент назвав намір провести референдум з п’яти питань “політичним перевзуванням”.

“Кажуть, що найшвидша істота на планеті – це гепард. Насправді це не так – це окремі депутати і швидкість, з якою вони перефарбовуються. Спочатку вони були категорично проти референдуму, але – бац! Вуаля! – і тепер вже ініціюють референдум з п’яти питань чи зі скількох там. Думаю, мем фейспалм можна зробити офіційним логотипом цієї політичної сили. І слоган “20 років на ринку перевзувань!”, – сказав Президент.

Також глава держави зазначив, що депутатів у парламенті має бути менше, не 450, а 300, але рішення про зменшення кількості депутатів не може увійти в дію через недостатню кількість голосів.

До слова, 27 січня депутатка Юлія Тимошенко у Верховній Раді повідомила про те, що “Батьківщина” хоче ініціювати проведення референдумів із п’яти питань (щодо українського газу і атомної електроенергії, продажу сільськогосподарської землі; продажу стратегічної власності (газогін, залізниця, Укрпошта тощо); легалізації медичної марихуани і грального бізнесу).

А днем раніше, 26 січня Рада ухвалила закон про народовладдя, через всеукраїнський референдум. За документ проголосували 255 нардепів. На референдум зможуть виносити тільки чотири групи питань. Вони мають стосуватися затвердження закону про внесення змін до розділів І (Загальні питання), ІІІ (Вибори. Референдум) і XIII (Внесення змін до Конституції України) Основного закону, питань загальнодержавного значення, зміни території України, втрати чинності закону або окремих його положень. Водночас на один референдум мають виносити одне питання.

Не можна виносити на референдум питання, які стосуються податків, бюджету та амністії, які спрямовані на ліквідацію незалежності України, порушення державного суверенітету і територіальної цілісності країни, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі і які суперечать Конституції України та нормам міжнародного права. 

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено