Івано-Франківськ

У Богородчанах обговорюють, чи потрібна у селищі ще одна церква

Питання про виділення землі під нову культову споруду було вчора у порядку деннному сесії міської ради.
Dominikanskyj Monastyr u Bogorodchanah scaled

У Богородчанах, 28 січня, відбулася чергова сесія селищної ради, порядок денний якої оприлюднили заздалегідь. Таким чином громаді було відомо, що депутати обговорюватимуть церковне питання, повідомляють у мережі “Богородчанське хземляцтво”, повідомляє ПІК.

“Вирішувалися питання налагодження роботи новоствореної територіальної громади. Однак одне питання вразило! На сесію винесена заява від прихожан церкви Петра і Павла (о.Феоност Бодоряк) про безкоштовне виділення їм земельної ділянки в місті під будівництво церкви. Питання до богородчанців – як ви ставитесь до будівництва ще однієї церкви ПЦУ і скільки прихожан належить до цієї парафії, якщо парафія ПЦУ і новозбудована церква вже існує?”, – пише у мережі Ольга Корній Чоп’як.

Допис викликав наразі трохи більше, як 10 коментарів. Але є серед них доволі гострі:

“Дітям нужденним помагайте краще, стареньким людям, яким важко зараз, інвалідам… Для зв’язку з Богом церква непотрібна…”.

“Ще одна церква це просто сміх! Краще б побудували дітячий розважальний спортивний центр”.

Чи розглядали церковне земельне питання на сесії і яке  рішення прийняли,  наразі не повідомляють. На сайті селищної ради крайнє повідомлення розмістили ще 20 січня. Це якрах було повідомлення про скликання сесії та її порядок дннний.

На фото:  “У будівлі костелу діяв православний храм Петра і Павла (перейшов до ПЦУ 3 лютого 2019 року), а в палатах розміщена музична школа, пише Вікіпедія”.

Читайте також:

У Богородчанах на засіданні виконавчого комітету прийняли усі передбачені рішення (ФОТО)

У Городенці вирішили як виглядатиме герб громади

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено