Івано-Франківськ

На Прикарпатті у водоймі знайшли мертву рибу, що внесена до Червоної книги (ФОТО)

У неділю 31 січня, реагуючи на повідомлення в соціальній мережі про масову загибель риби рибпатульні виїхали на місце інциденту.

Немає опису світлини.

На Прикарпатті масова загибель риби трапилася на скидному каналі Золотопотіцької ГЕС поблизу с. Золота липа Тлумацької міської ради Івано-Франківського району.

Про це повідомляє Івано-Франківський рибоохоронний патруль, пише ПІК.

Возможно, это изображение (водоем)

Здійснивши протягом дня обстеження скидного каналу, у водоймі виявили 55 екземплярів загиблої марени звичайної. Всі екземпляри риб – без слідів механічного пошкодження (від використання заборонених знарядь лову) та без слідів від полювання на них рибоїдних птахів.

“Характерно, що вся риба належить до одного виду – марена звичайна, що внесена до Червоної книги, – повідомляє рибпатрульний Андрій Мельничук, – невеликий розмір виявлених особин риби, за свідченнями рибалок, пояснюється тим, що більші екземпляри станом на ранок неділі вже визбирали місцеві мешканці для гастрономічного споживання.

Немає опису світлини.

За повідомленнями, серед загиблої риби також були екземпляри червонокнижного вирезуба та забороненого до вилову рибця звичайного, але не було жодного представника риб, що полюбляли б заболочені біотопи (підуст звичайний, головень). Група риб, що постраждала, належить до так званих індикаторів, які швидше інших реагують на погіршення навколишнього середовища.

Немає опису світлини.

“Під час обстеження водойми рибпатрульними з’ясовано, що в річку Золота липа, нижче місця перекриття шлюзами від Золотопотіцької ГЕС, через встановлене загородження майже не потрапляє вода, – каже Андрій Мельничук, – частина природного річища Золотої липи, вище впадіння води зі скидного каналу ГЕС, фактично наповнюється водою шляхом сполучення з акваторією Дністра”.

Немає опису світлини.

Через це, рідкісні ендемічні представники іхтіофауни Золотої липи, що раніше жили в цій річці, були змушені перебратися в скидний канал ГЕС, що і призвело до трагедії.

З метою з’ясування усіх обставин інциденту, на місці працювали слідча група Тлумацького ВП Коломийського ВП ГУНП в Івано-Франківській області, представники Державної екологічної інспекції Карпатського округу.

Возможно, это изображение (просто неба)

Працівниками Управління державного агентства рибного господарства у Івано-Франківській області складено акт про загибель водних біоресурсів. Сума збитків за таксами склала 18 150 грн.
Загиблі водні біоресурси, для встановлення причини загибелі, передано для дослідження у ветлабораторію Держпродспоживслужби.

“Якщо Ви стали свідками порушень Правил любительського і спортивного рибальства, порядку придбання чи збуту риби та інших водних ресурсів – телефонуйте на «гарячу лінію» Івано-Франківського рибоохоронного патруля: (097) 392-72-80”, – йдеться в повідомленні.

Возможно, это изображение (1 особа, стоїть та просто неба)

Також читайте:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено