Івано-Франківськ

6 лютого 2021: свята, події, іменини та прикмети

6 лютого - 37-й день року за Григоріанським календарем. До кінця року залишається 328 днів. 

this day 4 1 1 1

Православна церква 6 лютого вшановує пам’ять святої блаженної Ксенії Міласської (в миру Євсевії) – черниці з цікавою і загадковою долею, несамовито вірною християнській вірі і володіла даром розради всіх стражденних. В цей день люди перевіряли, чи вистачить запасів до нового врожаю.

Іменини

У суботу, 6 лютого, іменини відзначають власники таких імен: Ксенія, Герасим Денис, Тимофій, Агапій і Микола. Не забудьте привітати винуватців свята з Днем ангела!

Свята та пам’ятні дні

У цей день світ відзначає Міжнародний день нетерпимого ставлення до операцій на жіночих статевих органах, які калічать та Міжнародний день бармена.

На Ямайці святкують День Боба Марлі, у США – День паличок для їжі і День Рональда Рейгана, на Балі – День тиші.

Пам’ятні дати 6 лютого, річниці та події

  • У 1822 році китайське судно «Пек Сінг» наскочило на рифи поблизу острова Банку, загинуло 1600 осіб. Це – друга за кількістю жертв корабельна аварія XIX століття після загибелі «Султанші».
  • У 1880 році австрійським астрономом Іоганном Палізою був відкритий великий астероїд Медея.
  • У 1952 році на престол зійшла Єлизавета II, чинна королева і глава держави Сполученого Королівства Великобританії і Північної Ірландії, глава 15 держав Співдружності Націй.
  • В 1958 році в аеропорту Мюнхена під час зльоту розбився літак, на борту якого знаходилася футбольна команда «Манчестер Юнайтед». Загинули 23 людини, серед них – 8 футболістів.
  • У 1996 році британську антарктичну станцію «Фарадей» передали українським полярникам. На її базі була створена українська станція «Академік Вернадський».
  • У 2004 році в Таїланді 357 парашутистів встановили рекорд з купольної акробатики – вони утворили в небі гігантську квітку, кольори якої відповідали кольорами національного прапора країни.
  • У 2008 році відбулося виверження вулкана Тунгурауа в еквадорських Андах, на території національного парку Сангай. Два населених пункти в центральному Еквадорі засипало попелом.

Що сьогодні не можна робити

В цей день літнім людям не дозволялося шити, в’язати, стригти нігті і волосся, а також застеляти постіль. Не можна готувати квас – до неурожайного року.

Прикмети на 6 лютого

Здавна існують погодні прикмети на цей день:

– яка погода на Аксенію, такою буде і вся весна;

– гарна погода – до теплої весни;

– на Ксенію ясно – весна буде сонячною;

– хуртовина, завірюха – до неврожаю;

– хмари рідкі і високі – до швидкого тепла.

Також читайте:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено