Івано-Франківськ

На Косівщині спорудять культурно-мистецький центр “Дзбан”

Даний проєкт можуть реалізувати за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку на Прикарпатті у 2021 році.

На Косівщині планують будівництво культурно-мистецького центру “Дзбан” по вулиці Миру в с. Старий Косів у рамках проекту “Створення культурно-мистецького туристичного комплексу “Мальований дзбан” в селах Вербовець та Старий Косів. Про це йдеться на сайті Івано-Франківської ОДА, пише ПІК.

19102020f014 scaled

У жовтні минулого року у Косові відбулася презентація проекту “Будівництво культурно-мистецького центру “Дзбан”. Проект спрямований на розвиток туризму, збереження культурної спадщини та економічного зростання регіону.

Його метою є будівництво культурно-мистецького центру “Дзбан” як символу автентичної культури Гуцульщини та сучасного креативно-культурного осередку. Пропонується побудова унікальної і креативної споруди, яка не має аналогів, водночас у символічній формі “Дзбану” збережена традиція. Тут заплановано розмістити кілька цікавих локацій – мінікінотеатр, внутрішній відкритий балкон з виставковими нішами, гончарні майстерні та конференцзали. 

“Цим проєктом ми задіюємо широке коло верств населення з інших видів народних ремесел, що розвинуті на території Гуцульщини. Вважаємо, що підхід до неординарного вираження об’єктів культурного спрямування спричинить значне зацікавлення туристів до нашої місцевості, а мешканців – до самовираження”, – зазначила  авторка проєкту, майстриня кераміки Марія Гринюк.

До слова, в числі проєктів, які пов’язані із розвитком туристичної інфраструктури капітальний ремонт будівлі Музею писанкового розпису на вулиці Чорновола, 43 у Коломиї.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено