Івано-Франківськ

Влада Тернопільщини детально інформує людей про підписаний Урядом Меморандум щодо стабільних тарифів на тепло та гарячу воду (ВІДЕО)

До кінця опалювального сезону у Тернопільській області тарифи на опалення та гарячу воду не зростуть.

Влада Тернопільщини, детально інформуючи громаду про підписаний урядом та місцевими владами Меморандум, наголошує на усіх його позитивних моментах, пише ПІК.

trush

“Вважаю це правильною позицією, яка показує, що пріоритет влади – і центральної, і місцевої – добробут українців. Дуже важливо, що досягнуто цього компромісу, незалежно від політичних поглядів та партійної приналежності”, – зазначив голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш.

Детальніше у відео.

Уряд гарантує, що фінансування компенсацій для підприємств теплопостачання не перекладатимуть на органи місцевого самоврядування.

Варто зазначити, що Тернопільська міська рада лише розробляє тариф, а затверджує їх НКРЕ. Останнім часом склалася ситуація, що Нацкомісія не погоджувала нові тарифи, тому у комунальних підприємств накопичувалися борги. Буде створено робочу групу, яка напрацює шляхи компенсації цих витрат підприємствам.

 “Тернопільський міський голова Сергій Надал неодноразово піднімав перед керівництвом держави питання щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води.  Також неодноразово дані питання піднімалися і на сесії Тернопільської міської ради, ухвалювалося ряд звернень до Президента України, Прем’єр-міністра, Голови Верховної Ради України. Відбулося декілька зустрічей з главою уряду Денисом Шмигалем. І ось на зустрічі 20 січня було досягнуто домовленості, що буде розроблено компромісне рішення, яке врегулює складні питання щодо ціни на тепло та гарячу воду для людей. І дуже добре що це зроблено”, – зазначив секретар Тернопільської міської ради Ігор Гірчак.

Зазначимо, що в рамках підписаного Меморандуму «Нафтогаз України» розробить та запровадить до 1 вересня 2021 року довгострокові цінові пропозиції для забезпечення сталого рівня цін на природний газ для підприємств теплопостачання. Це дасть змогу уникнути цінових коливань протягом опалювального сезону 2021-2022 років.

Читайте також:

У Тернополі відкрили новий корпус для хворих на коронавірус (ФОТО)

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено