Івано-Франківськ

Чому газ в Україні продають населенню вдвічі дорожче собівартості: пояснив Вітренко

Вітренко заявив, що газ не можна продавати за собівартостію - 2,6 грн, бо багато людей не зможуть заплатити.

49

Виконуючий обов’язки глави Міненерго Юрій Вітренко заявив, що газ не можна продавати населенню по собівартості – 2,6 грн – так як багато людей не зможуть заплатити і цю суму, їм потрібні субсидії, які забезпечуються поточною ціною в 6,99 грн, заявив Вітренко в інтерв’ю “Радіо Свобода”, пише ПІК.

“Собівартість, умовно, 2,6 гривні, чому б не продавати по 2,6 гривні, а навіщо продавати по 6,99? Пояснюю. Тому що багато людей не можуть платити навіть по 2,6 гривні. Тому що є пенсіонери, інваліди , є багато людей, які отримують субсидію. І ці субсидії потрібно з чогось платити “, – сказав Вітренко.

За його слова, також необхідно покривати податки і послуги оператора ГТС, який обслуговує труби високого тиску.

“Тому, якщо буде працювати” Нафтогаз “тільки за собівартістю,” Нафтогаз “тоді не буде платити достатню кількість грошей до держбюджету через податки, через дивіденди, тобто частина прибутку, а” Нафтогаз “практично весь прибуток платить якраз в бюджет – здається 95% – тоді і не буде грошей в держбюджеті, перш за все на ті ж субсидії. Крім того, ми розуміємо, що держбюджет – це зарплати вчителям, медикам, це пенсії, це витрати на оборону “, – заявив в.о. глави Міненерго.

Читайте також:

Ваш гороскоп на тиждень 15-21 лютого

На Франківщині четверо людей отруїлися чадним газом. Двоє – з важким станом

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено