Івано-Франківськ

Стало відомо, в яких районах на Прикарпатті розгорнуть додаткові ліжка для хворих на ковід

Щонайменше Яремчанська, Солотвинська та Косівська лікарні працюють на межі власних можливостей.

151627574 285435989594960 4913448456440061719 n scaled

На Прикарпатті додатково буде розгорнуто 600 ліжко-місць для інфікованих коронавірусом, про це йшлося сьогодні в Івано-Франківську на позачерговому засіданні Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій за безпосередньої участі головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, повідомляє ПІК.

В області передбачили розгорнути додаткові ліжка у КНП «Богородчанська центральна лікарня», «Лисецька лікарня», «Верховинська багатопрофільна лікарня», «Заболотівська багатопрофільна лікарня» тощо. Опрацюють нові маршрути довозу пацієнтів, щоб доправляти хворих у ті заклади, де можна гарантувати їм надання якісної медичної допомоги.

Зараз завантаженість ліжок у деяких закладах охорони здоров’я Прикарпаття сягає 100 відсотків, адже щоденно туди доправляють 80-120 пацієнтів. Скажімо, Яремчанська, Солотвинська та Косівська лікарні працюють на межі власних можливостей. Не вистачає обладнаних киснем ліжок, бракує медикаментів.

Участь у роботі засідання у онлайн-режимі взяли міністр охорони здоров’я України Максим Степанов і міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Читайте також:

Ляшко вирушає до Богородчан через ситуацію з коронавірусом

На засіданні регіональної комісії прозвучало питання про розгортання пересувного госпіталю у Богородчанах

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено