Івано-Франківськ

В Івано-Франківську на вулиці Мазепи відкривають Почесне консульство Хорватії (ВІДЕО)

Це перше консульство у всій західній Україні яке буде обслуговувати кілька областей.

Сьогодні, 18 лютого в Івано-Франківську відкривають Почесне консульство Хорватії, повідомляє ПІК.

Почне консульство буде знаходитись, на вулиці Мазепи 130, у будівлі, яка була зведена, коли Україна та Хорватія були частиною однієї держави, а саме Австро-Угорської імперії.

“Відкриття Почесного консульства в Івано-Франківську – це черговий місток для розвитку контактів між двома країнами, як і міжлюдських, так і культурних й економічних стосунків. Це розкриття потенціалу Івано-Франківщини на міжнародній арені” -, сказав заступник міністра МЗС України Євгеній Єнін на пресконференції у Фрванківську.

Аніца Джамич – Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Хорватія в Україні зауважила, що сьогодні символічний день для наших відносин. Адже саме в цей день 29 років тому ці дві країни встановили дипломатичні зв’язки.

“Я – посол Хорватії вже два роки в Україні та вже добре познайомилася з вашою країно.  Пан Єнін згадав підтримку, яку Хорватія надає Україні. А я хочу подякувати вам за вашу підтримку для Хорватії. Адже, коли був землетрус, Україна надала нам фінансову допомогу. Але ми не хочемо бути друзями лише в погані моменти, ми хочемо працювати й у хороші моменти”, – сказала Аніца Джамич.

Почесний консул Республіки Хорватія в Західному регіоні Віталій Запухляк відмітив, що на території України є найбільше меморіалів та поховань хорватських воїнів.

Андрій Бойчук, голова Івано-Франківської ОДА відмітив, що відкриття консульства – це крок до більш тісних відносин наших країн та обміну важливим досвідом.

“Хорватія є туристично приваблива. І це наша спільна риса. Україна теж має, що запропонувати Хорватії. Важливим для нас є обмін у сфері туризму, медичного туризму, всіх інших видів туризму,  а також гірського теж”, – йдеться у повідомленні.

Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич побажав успіхів та висловив сподівання на поглиблену співпрацю органів місцевого самоврядування Прикарпаття та Хорватії.

“Обласна рада готова співпрацювати з вашими органами місцевого самоврядування, обмінюватися досвідом. Ми перебуваємо на етапі реформування місцевого самоврядування і хотіли б знати, як воно розвивалося у вас”, – сказав голова облради.

Пресконференція відбувалася за участі заступника міністра МЗС України Євгенія Єніна, Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Хорватія в Україні Аніци Джамич, Почесний консул Республіки Хорватія в Західному регіоні Віталій Запухляк, голови облдержадміністрації Андрія Бойчука, голови обласної ради Олександра Сича та міського голови Руслана Марцінківа.

Детальніше дивіться у відео:

Читаєте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено