Івано-Франківськ

Компанія “ПрикарпатЗахідтранс” таки потрапила під санкції: її пов’язують з Медведчуком

 Україна впровадила санкції проти Медведчука і його дружини Оксани Марченко за фінансування тероризму.

Україна ввела санкції проти Медведчука і Марченко

Компанія “ПрикарпатЗахідтранс”  опинилася у списку  бізнес- структур, на які сьогодні рішенням РНБО накладені санкції. Як писала раніше ПІК, ця  структура експлуатує ділянку нафтопродуктопроводу “Самара-Західний напрямок”. Власників бізнесу пов’язують з народним депутатом від “Опозиційною платформи -” За життя “Віктором Медведчуком.

На РНБО, зокрема,  прийняли рішення розібратися, яким чином компанія “ПрикарпатЗахідтранс” потрапила у приватні руки та повернути в держвласність нафтопродуктопровід “ПрикарпатЗахідтранс”. 

Рішення  прокоментував секретар РНБО Олексій Данилов. За словами чиновника, до сих пір невідомо, як магістраль виявилася у нинішніх власників з іншої країни. Його слова наводить “Інтерфакс-Україна”.

Оскільки РНБО поставив правоохоронним органам завдання з’ясувати обставини, при яких державна власність опинилася в приватних руках, у Данилова запитали, мова йде про націоналізацію або оспорювання приватизації.

“Справа в тому, що ніякої приватизації цього об’єкта української власності не було. На наш погляд, незрозумілих поки що способом цей об’єкт державної власності без приватизації, без Фонду держмайна виявився у власників, які зареєстровані в іншій країні. І зараз дано доручення розібратися, чому так сталося, хто цю махінацію проводив, чому так сталося, що ці афілійовані з Україною громадяни певний час користувалися цим паливопроводом “, – пояснив Данилов.

Стало відомо, що українська ділянка СЗН належить “ПрикарпатЗахідтранс”. До 2016 року “ПрикарпатЗахідтранс” був структурним підрозділом “Транснафтопродукт” російської “Транснафти”. У лютому 2016 року “Транснефть” продала “ПрикарпатЗахідтранс” швейцарській International Trading Partners AG.

Зазначимо, що Україна ввела сьогодні, 19 лютого, санкції проти 19 юридичних та 8 фізичних осіб, з них п’ятеро – громадяни Росії. Про це сьогодні, 19 лютого під час брифінгу повідомив секретах РНБО Олексій Данілов, пише Слово і Діло.

Так, санкції запроваджуються проти Віктора Медведчука та Оксани Марченко – громадяни України, Наталі Лавренюк (громадянка України, цивільна дружина нардепа Тараса Козака), Костянтина Вацьківського (громадянин РФ), Віталія Донченка (громадянин РФ), Сергія Лісогора (громадянин РФ), Олександра Маслюка (громадянин РФ), та Михайла Попова (громадянин РФ).

Санкції проти Медведчука, Марченко і інших шести вищезгаданих громадян запровадять через фінансування тероризму, яке в ході розслідування виявила СБУ.

Крім того, секретар РНБО (Ради національної безпеки України) підтвердив, що під санкції потрапили і п’ять літаків, якими Медведчук і Козак літали до Росії (за маршрутом Київ-Москва).

Він також додав, що арешт також накладається на частину активів телеканалу “1+1”, які належать дружині Медведчука Оксані Марченко. Сам канал продовжить мовлення, однак Марченко не зможе продати свою частину, уточнили в РНБО.

Санкції РНБО будуть діяти три роки.

Нагадаємо, що 2 лютого Президент України Володимир Зеленський ввів санкції про заблокування телеканалів NewsOne, ZIK та «112 Україна»

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено