Івано-Франківськ

На Прикарпатті пожежні спростовують, що їх машини приїжджають на загоряння без води

При гасінні вода в цистерні може закінчитись через 10 хвилин, тому людям здається, що машина приїхала пустою.

1613728540 778804b4e58246a86bff large scaled

Пожежні  вважають хибною думку про те, що пожежні автомобілі приїжджають на гасіння без води. Інформація про це розміщена на сайті Калуської міської ради, пише ПІК.

“Насправді цей міф цілком можна аргументовано спростувати. Для гасіння пожеж зазвичай використовують автоцистерни на основі ЗІЛ-130. Обсяг такої ємності становить 2350 літрів. Якщо на пожежі буде працювати хоча б один пожежний ствол, при цьому не найпотужніший, то вся вода з цистерни піде приблизно за 10 хвилин. Якщо ж стволів буде два, або один потужний, то привезеної води вистачить взагалі на 5-6 хвилин гасіння пожежі. Тому, як тільки закінчується привезений запас води, автоцистерна повинна встати на вододжерело (пожежний гідрант, озеро, річка, ставок, тощо”, – йдеться у повідомленні..

Також додають, що коли  вододжерело є на доступній відстані від місця пожежі, то рятувальники по прибуттю до місця події відразу під’єднуються до нього, аби забезпечити безперебійну подачу води на гасіння пожежі. В містах, де в оперативному розрахунку знаходиться дві автоцистерни, щоб не спостерігалося перерв і затримок, перша прибула машина витрачає запас води на гасіння вогню, а друга, нехай навіть і з повною цистерною, відразу ж стає на вододжерело для забезпечення безперебійної подачі.

Саме тому людям і здається, що машина приїхала без води, відразу ж поїхавши на заправку. Але так думають ті, хто просто не заглиблюється в організацію роботи рятувальників. Заяви ж про те, що пожежні їдуть на виклик без води не тільки ображають представників почесної професії, а й просто дискредитують їх.

Читайте також:

За минулу добу на Франківщині трапилися дві пожежі

“Місцева влада не зробила жодного кроку” – Денис Шмигаль про ситуацію з коронавірусом на Прикарпатті

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено