Івано-Франківськ

Переведення годинників: комітет Ради хоче перейти на єдиний час

Комітет з питань економічного розвитку рекомендує Верховній раді прийняти за основу законопроєкт стосовно переходу на літній та зимовий час.

Переведення годинників: комітет Ради рекомендує перейти на єдиний час

Так, документом пропонується встановити єдиний час на всій території країни, повідомляє Суспільне, пише ПІК.

“Одна з найбільших цінностей, яка є у світі, — це цінність часу. Під час напрацювання з колегами тексту цього законопроєкту, ми враховували вимоги статті 92 Конституції України, відповідно до якої виключно законами встановлюються одиниці часу. А також положення статті 3, яка визначає людину, її життя і здоров’я найвищою соціальною цінністю. Сезонне переведення стрілок годинників не повинно завдавати шкоди”, — наголосив перший заступник голови Ради Руслан Стефанчук.

За його словами, перехід на літній чи зимовий час негативно впливає на біоритми людини.

“Я направив листи до Національної академії наук та провідних медичних університетів. Абсолютно всі, без виключення, висловили підтримку ідеї скасування сезонного переведення годинника, оскільки це негативно впливає на біоритми людини та, відповідно, на здоров’я людини”, — підкреслив перший віцеспікер парламенту.

Стефанчук також зазначив, що 95% території України перебувають в межах єдиного часового поясу — UTC + 2.

“Тільки Луганська та частково Донецька і Харківська області, а також незначна частина Закарпатської області знаходяться в інших часових поясах. Часова відмінність між ними становить 68 хвилин. Тому ми можемо говорити, що фактично вся Україна перебуває в межах одного часового поясу”, — наголосив Стефанчук і додав, що економічна доцільність переведення стрілок годинників не доведена.

Політик також нагадав, що після анексії Криму Російська Федерація одразу ж прийняла рішення та встановила на тимчасово окупованих територіях московський час.

“Наша задача — встановити та закріпити єдиний київський час на всій території України без виключення”, — підкреслив Руслан Стефанчук.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено