Івано-Франківськ

У Калуші повторно хворіють пацієнти, які перенесли COVID-19 у квітні-липні 2020 року

На Калущині триває чергова хвиля загострення коронавірусної інфекції.

Результат пошуку зображень за запитом захворюваність ковід

У Калуші, в порівнянні з початком лютого, захворюваність зросла втричі і тенденція до росту, на жаль, утримується, пише ПІК з посиланням на Вікна.

А ще зросла кількість пацієнтів, які потребують стаціонарного лікування, повідомила заступниця міського голови Наталія Кінаш.

“Розгорнутий ліжковий фонд на базі Калуської центральної лікарні та Калуської районної лікарні станом на ранок 19.02.2021 року заповнений на 50 %. Однак, лікарі відзначають, що клініка змінилась: протікання набуло нових рис, стало важчим”, — зазначає медик.

Зокрема й зустрічаються випадки повторних захворювань у пацієнтів, які перенесли ковід у квітні-липні 2020 року. Причиною чергового загострення стало, на думку Наталії Кінаш, нехтування людьми правил протиепідемічної безпеки, втома від постійного життя в стресі. Тому заступниця міського голови, донедавна — медична директорка Калуської ЦРЛ, вкотре наголошує на необхідності дотримання правил протиепідемічної безпеки, які допоможуть спільно знизити рівень захворюваності:

  • залишайтеся вдома, якщо ви захворіли (це стосується лише легких форм захворювання, при погіршенні стану обов’язково зверніться до свого сімейного лікаря);
  • прикривайте рот під час кашлю чи чхання зігнутим ліктем, або краще одноразовою серветкою,
  • носіть маску та змінюйте її що 2 години;
  • дотримуйтесь соціальної дистанції не менше 1.5 м;
  • часто мийте руки з милом чи обробляйте антисептичними спиртовмісними засобами,
  • уникайте близького контакту з тими, хто має гарячку або кашель.

У разі, якщо ви захворіли і не встигли укласти договір з сімейним лікарем, звертайтесь в Калуський центр первинної медико-санітарної допомоги за тел. (03472) 2-40-03, (03472) 2-40-13, 050-870-34-63, 050-468-56-17, 098-374-21-89. Тут нададуть вам всю необхідну інформаційну допомогу і допоможуть укласти договір сімейним лікарем для подальших консультацій.

Якщо у вас утруднене дихання, температура вище 38, яка не збивається, телефонуйте в 103. Якщо вам не вдалось з’ясувати все необхідне, звертайтесь на колцентр МОЗ-COVID 19, тел. 0800602019.

У разі виявлення порушення карантинних норм — телефонуйте в Національну поліцію — 102.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено