Івано-Франківськ

На Львівщині судитимуть 47-річного пастора-педофіла

Жертвами Романа Московченка були шість дівчат у віці від 11 до 14 років.

 На Львівщині колишнього керівника молодіжно-Християнського товариства “діти Христа” Романа Московченка звинувачують у розбещенні і згвалтуванні неповнолітніх дівчаток, пише УНІАН.

На Львівщині судитимуть екс-керівника молодіжного християнського табору за розбещення неповнолітніх дівчат.

Відносно Московченка відкрито 11 кримінальних проваджень, які налічують 147 епізодів за фактом статевих злочинів, скоєних з 2005 року відносно шести дівчаток у віці від 11 до 14 років.

За даними слідства, чоловік з 2003 по 2018 рік працював координатором зовнішніх зв’язків у навчально-виховному комплексі «Школа-гімназія святої Софії». Від керівництва закладу він отримав дозвіл на проведення в приміщенні зборів МХО “Діти Христа”. Там, а також у приміщенні, яке належить храму «Святого Архистратига Михаїла», він, за даними слідства, скоював злочини проти неповнолітніх.

“Він приводив потерпілу в окреме складське приміщення на території храму, де здійснював відносно малолітньої розпусні дії сексуального характеру”, – йдеться у матеріалах справи.

На Львівщині судитимуть екс-керівника молодіжного християнського табору за розбещення неповнолітніх дівчат.

За даними слідства, чоловік також ґвалтував неповнолітніх дівчаток. Такі дії відбувалися нібито під приводом покарання за погану поведінку дітей або в якості відшкодування за понесені витрати на них. Серед постраждалих були як діти з повних сімей, так і діти-сироти та позбавлені батьківського піклування.

За місцем проживання підозрюваного слідчі виявили та вилучили цифрові носії інформації з фото та відео. Також про факти розбещення і зґвалтування розповіли п’ятеро постраждалих дівчат, які на той час були неповнолітніми.

Сам Роман Московченко поки не визнає інкриміновані йому злочини. За словами адвоката, він “став овочем”, неодноразово намагався вчинити самогубство під час досудового розслідування, і йому потрібно знову провести психолого-психіатричну експертизу. У разі доведення провини йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

До слова, християнське товариство, яке очолював Московченко, займалося організацією християнських дитячих таборів, проведенням лекцій для дітей на релігійну тематику, відвідувало з подарунками та виступами інтернати та дитячі будинки.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено