Івано-Франківськ

Злочинність на Прикарпатті: керівник прокуратури області про позитивні тенденції протидії (ВІДЕО)

Керівник прокуратури Івано-Франківської області Роман Хима провів сьогодні, 23 лютого, пресконференцію для ЗМІ.

Керівник прокуратури Івано-Франківської області Роман Хима під час пресконференції для журналістів мас-медіа регіону проінформував про результати діяльності органів прокуратури Івано-Франківської області у 2020 році.

“Прикарпаття залишається одним із найбезпечніших регіонів України», – сказав Роман Хима.

«Захворіли 83 працівники прокуратури, зараз хворіють 12. Багато засідань відкладалися, були внесені корективи в роботу поліції, прокуратури та суду. Але загалом ми змогли ефективно працювати», – сказав Роман Хима. Він зупинився на фактах зниження злочинності.

На Прикарпатті за минулий рік зменшилася кількість кримінальних правопорушень на 14% (6687 проти 7775), на 11% зменшилася кількість правопорушень проти здоров’я та життя людей. На 27 % знизилась кількість крадіжок, на 36 відсотків було менше крадіжок з квартир. Розкрито всі навмисні вбивства.

До суду направлено 182 обвинувальні акти щодо корупційних правопорушень, 37 – за фактом хабарництва. За процесуального керівництва прокурорів області за рік викрито 8 організованих груп. Зменшилася кількість злочинів, вчиненими неповнолітніми.

Важливим напрямом роботи прокуратури, каже Роман Хима, є звернення громадян. За 2020 рік їх надійшло 3,5 тисячі.

Звичайно, що статистичні дані  як ключова методика звіту, не відтворювали того професійного напруження, з яким працюють добросовісні прокурори. Однак й без того позитивні тенденції відчуваються майже в усіх напрямках роботи органів прокуратури. До слова, зараз вони знову перебувають в умовах “переформатування”. З 15 березня в області розпочнуть роботу шість окружних прокуратур штатною чисельність 114 працівників.

Ключові моменти звіту керівника прокуратури  – дивіться у ВІДЕО ПІК.

Читайте також: 
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено