Івано-Франківськ

У Львові створюють хор депутатів

Перша репетиція новоствореного депутатського мішаного хору відбудеться 4 березня.

У Львові в міській раді буде депутатський хор. Про це у соцмережі повідомив керівник хорової капели “Дударик” Дмитро Кацал, який диригуватиме хором, пише  ПІК.

У Львові створюють хор депутатів

Відповідну ідею мера Андрія Садового погодили 24 лютого на засіданні колегії. За словами диригента, ідея міського голови полягає в тому, що така творча співпраця покращить внутрішні комунікації між депутатами ради. 

Очікується, що хор буде змішаний: чоловічий і жіночий. До участі запрошують усіх депутатів міської ради. Упродовж року депутати розучуватимуть виконання Державного гімну України, пісню “Боже великий, єдиний”, гімни ОУН і УСС, а також “Заповіт” Шевченка.

Найчисельніше представництво депутатів-співаків можна очікувати від партії “Європейської солідарності” та “Самопомочі”, які обіймають 26 та 17 мандатів відповідно. Менш відчутно у стінах мерії може звучати партія представників “Голосу”, “Варти” та “Свободи”, у яких всього 8, 7, 6 та мандатів відповідно.

Зазначимо, до цього упродовж 15 років церемоніальне виконання Державного гімну, зокрема і на установчій сесії Львівської міської ради восьмого скликання, яка відбулася 4 грудня 2020 року, здійснював муніципальний хор «Гомін». У супроводі професійних виконавців депутати також разом співали «Боже великий, єдиний».

До слова, Академічна хорова капела «Дударик» у 2021 році святкує 50-річний ювілей, торік вона отримала статус національної. Щороку у День Незалежності України хористи біля пам’ятника Тарасові Шевченку у Львові справляють подяку за незалежність України: виконують Акафіст до Пресвятої Богородиці та представляють громадськості ретроспективу українського гімну – козацького, русинського, стрілецького, повстанського, духовного і державного. 

Читайте також у ПІК:

Медведчук купує один із львівських каналів: колектив виступив із заявою 

У Львові бояться спалаху Covid-19, але й надалі готові допомагати хворим з Франківщини 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено