Івано-Франківськ

В Україні зафіксували 7 скарг після протиковідної вакцинації

​​У МОЗ повідомили про перші скарги після протиковідної вакцинації.

8 scaled

Міністерство охорони здоров’я зафіксувало вже 7 випадків ”несприятливих подій” – ймовірно, побічних ефектів внаслідок вакцинації від коронавірусу препаратом CoviShield виробництва Oxford/AstraZeneca.

Про це під час брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я — головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає кореспондент УНН, пише ПІК.

“Станом на 25 лютого надійшли і перші повідомлення про несприятливі події після імунізації. Таких повідомлень є 7. Вони всі — не серйозні. Одне повідомлення зареєстрували у Чернігівській області і 6 — у Черкаській області”, — повідомив головний санлікар.

Зі слів головного санлікаря, повідомлення надходять по електронній системі до Державного експертного центру МОЗ, кожен випадок аналізується.

“Це передбачено інструкцією виробника. Ми всі несприятливі події відслідковуємо, звертаємо на це увагу. Кампанія продовжується”, — додав він.

Які побічні ефекти можуть виникати?

Як і будь-які ліки, ця вакцина може спричинити побічні ефекти, хоча вони виникають не у всіх.

Більшість побічних ефектів AstraZeneca були легкі і зникали за кілька днів.

Британська агенція з контролю ліків і медичних препаратів опублікувала таку інформацію про побічні ефекти AstraZeneca:

  • Дуже часті (з’являлися в більше ніж 1-ї з 10 людей): біль, почервоніння, свербіж, набряк або синці у місці ін’єкції; погане самопочуття; відчуття втоми; озноб; головний біль; нудота; біль у суглобах або м’язах.
  • Поширені (можуть виникати менш ніж в 1 людини з 10): затвердіння у місці ін’єкції; лихоманка; блювання; симптоми, схожі до грипу – висока температура, біль у горлі, нежить, кашель та озноб.
  • Нечасті побічні ефекти (можуть виникати менш ніж в 1 людини зі 100): відчуття запаморочення, зниження апетиту, біль у животі, збільшені лімфатичні вузли, надмірна пітливість, свербіж шкіри або висип.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено