Івано-Франківськ

Стало відомо, що побудують у Калуші на місці старої лазні

На площі Героїв планують побудувати ще один багатоквартирний житловий будинок — на місці колишньої лазні.

1614424820 67d81fc5059ad739556d

25 лютого на пленарному засіданні сесії Калуської міської ради депутати надали дозвіл на розроблення проєкту детального планування території щодо зміни цільового призначення земельної ділянки для реконструкції будівлі з торгово-офісними приміщеннями та діагностично-оздоровчим центром під багатоквартирний житловий будинок з комерційними приміщеннями на площі Героїв, 14. Йдеться про будівлю колишньої лазні. За проєкт рішення проголосували 35 обранців, пише ПІК з посиланням на Вікна.

“З клопотанням щодо надання дозволу на виготовлення проєкту детального планування території звернувся власник будівлі — ТОВ «Дія груп». Площа земельної ділянки, на яку виготовлять ПДП — 0,1527 га. Замовником розроблення містобудівної документації буде виконавчий комітет Калуської міської ради, а профінансувати роботи має ТОВ «Дія груп»”, – йдеться в повідомленні.

Депутати також включили до свого рішення умову щодо обмеження висотності майбутнього житлового будинку — до 15 метрів. Як ішлося на сесії, ТОВ «Дія груп» планує збудувати будинок на чотири поверхи. За проєктом нового Генплану, зокрема історико-архітектурного опорного плану, максимальна висота забудови у цьому місці — 15 метрів.

Нагадаємо, міська лазня була запущена в експлуатацію у 1962 році і інтенсивно використовувалася протягом майже 40 років. З 2001 року лазня, яку місто утримувати не могло, зупинила роботу. А у 2003 році проблемну будівлю взяв в оренду приватний підприємець і у 2004 році лазня відновила роботу. Проте в умовах зменшення напливу відвідувачів та подорожчання енергоносіїв лазня працювала зі збитками. В 2006 році міська рада дала дозвіл викупити приміщення лазні. Від приватизації виручили близько 400 тис. гривень, а лазня перейшла у власність ТзОВ „ВІ-ГРУП”. А з 2017 року власником будівлі стало ТОВ «Дія груп», яке зареєстроване в Івано-Франківську.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено