Івано-Франківськ

Відійшов у вічність засновник Болехівської організації «Товариство охорони пам’яток історії і культури»

28 лютого 2021 року на 93 році життя відійшов у засвіти Парахоняк Петро Йосифович.

Відійшов у вічність засновник Болехівської міської організації «Товариство охорони пам'яток історії і культури» - Галицький Кореспондент

Петро Парахоняк був засновником і першим головою Болехівської міської організації «Товариство охорони пам’яток історії і культури», громадським активістом, діячем та патріотом.

Про це повідомляє Болехівська міська рада, пише ПІК.

Чоловік народився 23 червня 1928 року. Разом з дружиною Марією виховав доньку Галину та сина Любомира, трьох онуків і трьох правнуків.

“Петро Йосифович пройшов гідний трудовий шлях, без останку відданий справі ветеринарної медицини, важливій і відповідальній справі забезпечення стабільної санітарно-епідеміологічної ситуації на теренах Болехівщини. Трудові звитяги Петра Йосифовича відзначені високими званнями, багатьма відомчими нагородами, почесними відзнаками обласної державної адміністрації та обласної ради”, – йдеться в повідомленні.

Впродовж життя проявляв неабияку громадянську активність, постійно брав участь у міських заходах та патріотичних акціях.

“Смерть Петра Йосифовича — це непоправна втрата для усіх болехівчан, але світлі спогади про того, хто залишив по собі добрі справи та чесно прожив своє життя, завжди будуть сильніші, ніж смерть! У пам’яті тих, хто знав і працював з Петром Йосифовичем, він назавжди залишиться щирою, порядною та толерантною людиною, відданою справі збереження та примноження пам’яток історії та культури Болехівщини. Нехай його душа упокоїться там, де праведні спочивають. Вічна і світла пам’ять!”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено