Івано-Франківськ

В Івано-Франківську вперше відбудеться Марш жінок (ФОТО)

На сьогодні вже декілька організацій підтримали "Марш жінок" в Івано-Франківську та зголосилися взяти у ньому участь.

Івано-Франківськ приєднається до Маршу жінок у форматі онлайн

Через карантинні обмеження акцію планують провести онлайн, пише ПІК з посиланням на Суспільне Карпати.

“Франківськ рано чи пізно мав приєднатися до Всеукраїнського маршу жінок, адже перша українська жіноча організація “Товариство руських жінок” виникла саме в нашому місті у 1884-му році. Його засновницею була письменниця та феміністка Наталія Кобринська”, – каже ініціаторка “Маршу жінок” в Івано-Франківську Ольга Кукула.

Івано-Франківськ приєднається до Маршу жінок у форматі онлайн

Саме тому ініціатори акції ГО “Дом 4824” планували пройтися вулицями міста – від Незалежності до ратуші. Маршрут мав пролягати через вулицю Труша, де розташована пам’ятна дошка Наталії Кобринській.

“Оскільки Івано-Франківськ у червоній зоні – цього не буде. Восьмого березня біля ратуші з 13-ї до 15-ї години буде фотозона. Запрошуємо прийти зі своїми лозунгами. Наш фотограф чи фотографиня буде знімати усіх охочих. Світлини ми викладемо в події Маршу жінок та/або на сторінці Дом 4824 в соцмережах з тегами #маршжінок #маршжінок_ІваноФранківськ”, – розповідає Ольга Кукула.

Ольга додає, якщо у вас немає можливості приєднатися ось так, то можна сфотографуватися у себе вдома, на вулиці з тими закликами, з якими хотіли вийти на марш, або записати відеозвернення.

Івано-Франківськ приєднається до Маршу жінок у форматі онлайн

На основній фотозоні будуть меседжі, які хоче донести ГО “Дом 4824”: про підписання Стамбульської конвенції, заклик проти домашнього насильства.

“Ми – перші на Прикарпатті відкрили антикризову кімнату. Тому цей меседж важливий. Також ця акція – це підтримка та можливість згуртувати жінок”, – зазначає ініціаторка Маршу Ольга Кукула.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено