Івано-Франківськ

Скільки мешканців західної України не збираються святкувати 8 Березня: соціологія

Серед тих, хто розлучений, або не одружений, 35-36% опитаних вважають цей день незначущим.

8 bereznya kviti tyulpani privitannya scaled

8 Березня – Міжнародний жіночий день – цього року мають намір відзначати 68% українців. За останні дев’ять років кількість тих, хто святкує цей день, поступово зменшується, свідчать дані опитування Соціологічної групи Рейтинг, пише ПІК.

“За даними опитування, більш значущим цей день є для жителів півдня і сходу, і для тих, хто перебуває у шлюбі. На заході країни його не збираються святкувати майже 40% опитаних. Серед тих, хто розлучений, або не одружений таких – 35-36%.”, – свідчать результати опитування.

56% опитаних вважають, що нерівність між жінками та чоловіками в Україні є рідкісним явищем. Водночас 35% переконані, що вона досить поширена.

Щодо можливостей кар’єрного росту в Україні, близько половини опитаних вважають, що як для чоловіків, так і для жінок, вони однакові. Попри це, третина переконана, що у чоловіків в цій сфері є переваги, щодо жінок такої думки дотримуються лише 12%.

“Зате щодо оплаті праці, 45% вважають, що в українських чоловіків тут більше можливостей. 43% говорять про рівні можливості обох статей, тільки про жінок – 7%. Щодо можливостей у політиці, то більшість (54%) говорить про кращі можливості для чоловіків, 37% – обох статей, та тільки 6% – для жінок”, – довели соціологи.

Опитування проведене Соціологічною групою Рейтинг протягом 27-28 лютого 2021 року по всій Україні, за винятком окупованих Росією територій. Вибіркова сукупність: 1500 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews – телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера). Помилка репрезентативності дослідження із довірчою ймовірністю 0,95: не більше 2,5%.

Нагадаємо, що в перші вихідні березня українці відпочиватимуть три дні поспіль. Всього в цьому місяці буде 9 вихідних.

Читайте також:

Денис Шмигаль зізнався, скільки часу відводив собі на посту прем’єра та які квіти дарує дружині на 8 березня (ВІДЕО)

Онлайн-прописка та документи за QR-кодом. Які інновації готує Мінцифри 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено