Івано-Франківськ

“Викидати вакцину – це блюзнірство”- Денис Шмигаль пояснив, що робити з вільними дозами

Прем'єр висловив думку щодо прискорення вакцинації журналістів і священиків.

1591878364 3765 scaled

Денис Шмигаль, прем’єр-міністр України, проводить у клубі Кабміну  пресконференцію в режимі онлайн-трансляції, присвячену першому року роботи його уряду, повідомляє ПІК.

На початку спілкування Дениса Шмигаля запитали про те, як він оцінює кампанію з вакцинації при великій кількості відмов від щеплення.

“Колективний імунітет формується при досягненні 70% вакцинованих. Вакцинація добровільна. Почалася вакцинація першого етапу – лікарі і військові, а також люди старшого віку. Всього етапів п’ять. У цьому і наступному році ми бачимо можливість вакцинувати від 20 до 22 млн українців. Всього ми розраховуємо найближчим часом отримати 9 млн доз вакцини, тобто 4,5 млн чоловік зможуть провакцинуватися в першому і другому кварталі поточного року “, – заявив Шмигаль.

Але навіть якщо половина громадян України готова вакцинуватися, є частина вакцин, які не встигають використовувати. Такі вакцини змушені утилізувати. Але уряд хоче використовувати їх для громадян не з першої категорії на вакцинацію.

“У нинішніх умовах викидати вакцину – це блюзнірство. Якщо залишаються невикористані дози, потрібно залучати людей з другого, третього етапу вакцинації”, – заявив Шмигаль.

Денис Шмигаль сказав, що це буде здійснюватися через електронну платформу записи на вакцинацію. Прем’єр додав, що є ідеї підняти пріоритетність вакцинації журналістів і священиків.

Щодо вірогідноті третьої хвилі поширення коронавірусу прем’єр сказав:

“Ми бачимо кожен день зростання кількості хворих. Треба констатувати, на жаль, що в Україні почалася третя хвиля пандемії коронавирусу. Швидше за все, доведеться повертатися до моделі локдауна, яка вже була в Україні. Хоча мені б дуже не хотілося”.

Читайте також:

Шмигаль заявив, що вакцинуватиметься публічно, коли прийде його черга (ВІДЕО)

“Шокового зростання цін не спостерігається”, – Денис Шмигаль (ВІДЕО)

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено