Івано-Франківськ

У Калуші через замикання електропроводки телевізора сталася пожежа

На пожежі евакуювали трьох дорослих та одну дитину.

У Калуші близько 4 години ранку, 7 березня, в квартирі на вулиці Коновальця трапилася пожежа. На щастя, без постраждалих. Про це повідомляє Управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації, пише ПІК.

У Калуші сталася пожежа у квартирі.

“Горіли речі домашнього вжитку в приміщенні квартири на 1-му поверсі 4-х поверхового житлового будинку. На пожежі евакуйовано 4 особи з них 1 дитину”, – йдеться у повідомленні.

Попередня причина виникнення пожежі коротке замикання електропроводки телевізора. Збитки: прямі 50 000 грн., 78 000 грн.

До слова, що робити, якщо сталося замикання електропроводки:

  • Якщо автомат не спрацював, то його необхідно відключити самостійно. В електрощитку може бути кілька автоматичних вимикачів, тому відключайте відразу все, якщо не знаєте, який за яку лінію відповідає.
  • У разі виникнення загоряння його необхідно негайно загасити, скориставшись підручними засобами. У підсвідомості кожної людини закладено, що вогонь потрібно гасити водою.

Для захисту квартири і будинку від пожежі внаслідок короткого замикання рекомендується установка сучасних автоматів подвійного захисту замість старих пробок. Такі автоматичні вимикачі надійні і спрацюють, якщо виникне коротке замикання, а також у випадку тривалих перевантажень (тепловий захист).

Читайте також у ПІК:

7 березня 2021: чим примітний новий день   

ДТП у Калуші: зіштовхнулися легковик та джип (ФОТО) 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено