Івано-Франківськ

Для дітей з Долинського сиротинця “Теплий дім” шукають сім’ї

Допоки цього не станеться, діти будуть жити у закладі.

Нагадаємо, нещодавно під Івано-Франківською ОДА приїхали представники долинського обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей «Теплий дім», щоб протестувати проти закриття. 

Але не допомогло, на одній із сесій обласна рада прийняла рішення закрити Долинський обласний центр соціальної  підтримки дітей та сімей «Теплий дім».

Наразі дітей із Долинського обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей “Теплий дім” планують влаштувати у прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

e8a9a69034326c6c scaled

Про це повідомляє Суспільне Карпати, пише ПІК.

“Нас не обмежують в часі, головне, щоб кожну дитину влаштувати в сім’ю. Але ми сподіваємося встигнути зробити це до першого червня. Допоки дітки не будуть в сім’ях, вони можуть залишатися в закладі”, –  каже заступниця начальника обласної служби у справах дітей Віталія Попович.

Відколи ухвалили рішення припинити діяльність “Теплого дому”, щодня проводять наради в ОДА, обласній раді, де обговорюється питання, що ж буде з дітьми.

“3 березня така нарада відбулася з міським головою Долини – обговорювали питання створення Центру соціальної підтримки дітей та сімей на базі міста Долина. На сьогодні єдиною альтернативою влаштування дітей є прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу, які потрібно активно відкривати і розвивати”, – зазначила Віталія Попович.

Наразі у “Теплому домі” проживає 31 дитина з числа сиріт та позбавлених батьківського піклування. Їх будуть влаштовувати у ті прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу, які наразі недоукомплектовані.

“У прийомній сім’ї може виховуватися до п’яти діток, а в будинку сімейного типу – від п’яти до десяти. Із 181 прийомної сім’ї, де виховується 141 дитина, багато є неукомплектованими. Також недоукомплектовані 11 будинків сімейного типу, у яких виховується 69 дітей. Будемо створювати нові прийомні сім’ї і будинки сімейного типу. Маємо для цього кандидатів, які вже пройшли відповідне навчання, а також запрошуємо усіх охочих ставати батьками-вихователями”, – додає чиновниця.

Батьки-вихователі та прийомні батьки отримують допомогу від держави. На утримання однієї дитини виділяється сума у розмірі 2,5 прожиткового мінімума. А для будинків сімейного типу держава закуповує окреме помешкання. Наразі працівники обласної служби у справах дітей шукають батьків-вихователів у такий будинок у Городенці.

Читайте також:

 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено