Івано-Франківськ

Смертельна автотроща українців у Польщі: усе що відомо станом на 8 березня (ВІДЕО)

Тіла всіх п’яти загиблих пасажирів уже ідентифікували.

40 main

Вісім років в’язниці загрожує водію українського автобуса, який потрапив в аварію в Польщі. В ніч на 6 березня там загинуло 5 людей, майже 40 – травмувалося.

Імена загиблих польська прокуратура обіцяє назвати 9 березня. Досі відомо, що це троє чоловіків та двоє жінок із Заходу та Півдня України, повідомляє ПІК із посиланням на ТСН.

У лікарнях Польщі залишається 24 потерпілих українців. 5 з них стабільно тяжкі. Найбільш критичним медики називають стан 28-річної одеситки. Лише напередодні пізно ввечері її вдалося ідентифікувати.

Її стан надалі украй тяжкий, вона в медикаментозному сні, прогнози не дуже сприятливі. Приїжджала мама пацієнтки, впізнала доньку. У потерпілої тяжка травма голови, був крововилив у мозок, після аварії її прооперували. Якщо стан стабілізується, пацієнтка ще потребуватиме оперативного втручання“, – розповів речник воєводського шпиталю у Перемишлі Павел Бугіра.

8 березня нікого з лікарні не випишуть, стан травмованих не дозволяє їм їхати додому.

Ті пацієнти, які перебувають у нашому шпиталі, щонайменше тиждень мусять бути у стаціонарі. Лише коли їхній стан покращиться і вони самі захочуть поїхати до України, ми зможемо їх виписати“, – зазначив Павел Бугіра.

Водіїв автобуса допитали. Одного як свідка. Той, що був за кермом, –  затриманий. 47-річному кермувальнику висунули обвинувачення у ненавмисному доведенні до автокатастрофи, в якій загинуло п’ятеро людей і ще майже 40 отримали травми.

56792180 303

У водія забрали закордонний паспорт і заборонили залишати Польщу, щодня він має з’являтися у відділок поліції.

Водій під час допиту сказав, що перебуває у поганому емоційному стані. Запевняв, що не може давати свідчення, скористався таким правом. Тож пояснення він даватиме згодом“, – розповіла заступниця окружного прокурора у Перемишлі Беата Стажецька.

Також у прокуратурі повідомили ТСН, що автобаном водій їхав з дозволеною швидкістю – близько 97 кілометрів на годину. Є припущення, що водій хотів з’їхати праворуч – до місця обслуговування подорожуючих. І для такого маневру швидкість була зависока.

Назвати остаточну причину ми зможемо після детального дослідження автобуса, який зараз на паркінгу поліції. Також ми будемо з’ясовувати, чи водій, наприклад, не заснув за кермом, або ж, можливо, йому стало зле. Зі свідчень пасажирів і даних тахографа знаємо, що водії мінялися дорогою кожні 4,5 години. Водій, який керував, сів усього за 10 хвилин до моменту аварії“, – зазначила заступниця окружного прокурора у Перемишлі.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено