Івано-Франківськ

В СБУ повідомили, про що говорили на допиті Віктора Медвечука, і хто у справі не приходить до слідчих

Медведчук і Порошенко ситуацію наразі не коментували.

69ac198 f4947b1 medvedchuk hm

На допиті Віктора Медведчука – народного депутата та лідера ОПЗЖ,  9 березня в СБУ, слідчих цікавили зокрема його переговори з Владиславом Сурковим, запис яких нещодавно потрапив у відкритий доступ, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу СБУ.

«Питання стосувалися, в тому числі і фактів, які фігурують у так званих «плівках Медведчука-Суркова», які раніше були оприлюднені в ЗМІ», – йдеться у повідомленні.

Також на допит по цій справі двічі викликали Петра Порошенка – його Медведчук із Сурковим згадували на плівках – але він не з’явився.

Медведчук і Порошенко ситуацію наразі не коментували.

Як повідомляв раніше Цензор.НЕТ, на плівці записана розмова у 2014 році, після подій під Іловайськои.

“Медведчук і Сурков говорять про схему постачання електроенергії, в якій задіяні російська “Інтер РАО” і її структури на окупованому півострові. Крім того, вони обговорюють обмін полоненими. Ідеться про різночитання в кількості полонених. Сурков називає проросійських терористів на Донбасі “ці наші там підопічні” і обіцяє допомогти з обміном”.

Нагадаємо, що  19 лютого 2021 року  РНБО запровадила санкції проти 19 юридичних і 8 фізичних осіб за статтею «фінансування тероризму» Кримінального кодексу. Серед них Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко, а також Наталя Лавренюк – цивільна дружина Тараса Козака.

А до цього, 2 лютого, президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, яким на 5 років запроваджуються санкції щодо народного депутата фракції ОПЗЖ Тараса Козака, а також 8 юридичних компаній, яким належать телеканали 112, ZIK та NewsOne. Телеканали припинили мовлення в ефірі й кабельних мережах.

Читайте також:

Стало відомо, що возив Медведчук на літаках до Києва з Росії

На Прикарпатті найманим працівникам не виплатили по 21,8 тисячі гривень зарплатні

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено