Івано-Франківськ

Українцям цього року ще тричі піднімуть пенсії: на скільки

 В результаті максимальна виплата збільшиться на 1650 грн.

pensiyi

Українцям проведуть цього року ще три етапи підвищення пенсій. Це випливає з затвердженого бюджету Пенсійного фонду, пише ПІК.

Перший етап: з липня підвищать мінімальні і максимальні пенсії
До 1 липня українці отримують пенсії, розмір яких не може бути менше 1769 грн. А вже з 1 липня мінімальну пенсію піднімуть до 1854 грн. При цьому максимальна пенсія збільшиться відразу на 850 грн – до 18 540 грн.

Відповідний перерахунок затверджений в бюджеті Пенсійного фонду. У липні він буде пов’язаний з підвищенням прожиткового мінімуму. Разом з тим збільшаться і надбавки за понаднормовий стаж (вони складають 1% від мінімальної пенсії за кожний рік).

Відповідно до закону, українські пенсіонери повинні отримувати виплату, розмір якої не менше прожиткового мінімуму. Разом з ростом останнього показника перерахують і виплати. Також варто відзначити, що реальний прожитковий мінімум в Україні значно вище.

Другий етап: підвищення пенсій для українців віком від 75 років
Українські пенсіонери у віці від 75 до 80 років втратять по 1200 грн через те, що Кабмін вирішив перенести підвищення їх виплат на три місяці – з липня на жовтень. Варто відзначити, що розмір надбавки складе близько 400 грн.

Зараз доплату отримують ті українці, яким виповнилося 80 років ще в минулому році або раніше. Їм передбачена допомога в розмірі близько 500 грн. У Кабінеті міністрів анонсували поступове розширення кількості українців, які можуть претендувати на таку доплату. В 2021-м – для 75+.

Третій етап: грудневий перерахунок
Ще раз мінімальну пенсію підвищать 1 грудня. Замість 1854 грн будуть виплачувати 1934 грн. При цьому максимальна пенсія (у кого вона є) збільшиться з 18 540 до 19 340 грн.

Читайте також:

Піст і дієта – це різні речі: норми УГКЦ щодо споживання їжі в часі Великого Посту (ФОТО)
Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено