Івано-Франківськ

У недобросовісного орендаря на Прикарпатті заберуть землю, яку давали на 49 років

Йдеться про розірвання договору оренди земельної ділянки площею 11 га вартістю 16,5 млн грн у Калуському районі.

t 1 zemlia

На Прикарпатті  прокуратура наполягає на поверненні державі 11 га землі вартістю 16,5 млн грн в урочищі «Мочар», повідомляє Івано-Франківська обласна прокуратура, пише ПІК.

“Господарський суд Івано-Франківської області відкрив провадження у справі за позовом Калуської місцевої прокуратури про розірвання договору оренди землі, повернення земельної ділянки площею 11 га вартістю 16,5 млн грн та стягнення заборгованості за користування нею в сумі 93 тис. грн”, – йдеться у повідомленні.

В прокураторі також додають:

“Встановили, що одна із сільських рад передала в оренду товариству строком на 49 років земельну ділянку для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об`єктів енергогенеруючих підприємств, яка розташована в урочищі «Мочар»”.

Однак, користуючись землею, суб’єкт господарювання систематично порушував істотні умови договору, що спричинило заборгованість перед місцевим бюджетом.

Щоб відновити порушені права, місцева прокуратура заявила позов про стягнення з недобросовісного орендаря плати, розірвання договору та зобов’язання повернути земельну ділянку у власність держави.

На даний час провадження у справі відкрито. Триває судовий розгляд.

Читайте також:

Прокуратура вимагає повернення в державну власність земельної ділянки на Рогатинщині

У бюджет селища на Прикарпатті стягнули з боржника 650 тис. грн: домоглась прокуратура

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено