Івано-Франківськ

До Львова привезли чудотворну ікону Розп’яття Спасителя, яку благословив Папа Франциск

Ікона, яку привезли із Зарваниці буде знаходитися у Львові до 21 березня.

До Львова у перший тиждень Великого посту привезли чудотворну ікону Розп’яття Спасителя, повідомляє Духовна велич Львова, пише ПІК.

До Львова привезли чудотворну ікону Розп'яття Спасителя, яку благословив Папа Франциск

Помолитися біля ікони віряни зможуть з 8 до 20 годину в храмі святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії(вулиця Віри, Надії, Любові, 10). 

“Вона перебуватиме лише у нашому храмі, її привозять на початок Великого Посту, щоб наша парафія, львів’яни, прочани могли у перший тиждень «духовної весни» перед іконою могли б вимолювати у Бога прощення гріхів, припинення пандемії, миру в Україні і в особистих потребах зцілення душі і тіла та інших”,– розповідає парох храму, отець Андрій Корчагін.

До слова, поява ікони розп’яття сягає 1728 року. Два тижні перед Великоднем мешканець Зарваниці, їдучи з Дарахова додому, знайшов у полі «чорну шухляду», всередині якої був намальований на шовку образ Розп’яття Ісуса Христа. Після перенесення образу до церкви мешканці Зарваниці стали свідками того, як з нього почали спливати прозорі краплі. Водночас біля образа відбувались чудесні оздоровлення хворих.

Чудотворний образ пережив пожежу у старенькій церкві наприкінці 18 століття, а також зберігся під час лихоліття Першої світової війни. Та коли до села поверталися більшовики, ікона потрапила до сховку. У часи більшовицьких гонінь УГКЦ реліквія безслідно зникла, а разом з нею і коштовні ризи. Понад 70 років про оригінал не було жодних згадок, однак кілька років тому в Івано-Франківську віднайшли елемент ризи – розкішний оклад ікони, виготовлений із чистого срібла та ще й з позолотою.

29 квітня 2019 у Ватикані, в базиліці Святого Петра, відбулося богослужіння під проводом Папи Франциска. Особливістю його стало те, що там була чудотворна ікона Розп’яття Спасителя з Зарваниці. Глава Католицької Церкви поблагословив ікону, а також корону тернового вінка. У такий спосіб Пара Франциск відновив почитання чудотворної ікони Розп’яття Спасителя з Зарваниці.

Читайте також у ПІК:

У Львові планують облаштувати тимчасові шпиталі для Covid-хворих 

У Львові хочуть підвищити вартість проїзду в транспорті до 12 гривень (ВІДЕО) 

Піст і дієта – це різні речі: норми УГКЦ щодо споживання їжі в часі Великого Посту (ФОТО) 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено