Івано-Франківськ

На автодорозі “Львів-Івано-Франківськ” встановлять комплекс зважування вантажівок у русі

Вартість встановлення такого комплексу понад 17 мільйонів гривень.

На автодорозі “Львів-Івано-Франківськ” поблизу Давидова стартували підготовчі роботи із встановлення сучасного комплексу автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion (“Зважування у русі”). Про це йдеться на сайті Львівської облдержадміністрації, пише ПІК.

На автодорозі "Львів-Івано-Франківськ" встановлять комплекс зважування вантажівок у русі

“Перевантажений вантажний транспорт не лише руйнує дороги, але й є причиною ДТП. Завдяки цій системі автоматично зчитується номерний знак, габаритні розміри, загальна маса, навантаження на кожну вісь. Система працює повністю в автоматичному режимі і ніякого людського фактора не передбачає”, – зазначає заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

Обладнання працює при температурі повітря від -30°С до +40°С, його компоненти захищені від перенапруг, а також дощу і снігу. Система WiM запобігає інтенсивному руйнуванню доріг, а саме: утворення колійностей, тріщин і вибоїн.

Торік в ході “Великого будівництва” на українських дорогах облаштували 39 комплексів “Зважування-в-русі”. Один з них на Львівщині, у селі Гірне Стрийського району. Зараз він працює в тестовому режимі.

Розташування вже встановлених в Україні комплексів і плани по їх установці на 2021 рік можна побачити на карті за посиланням.

Читайте також у ПІК:

В Україні з квітня стартує другий етап медичної реформи: більше не буде прив’язки до лікарні  

Подорож в час пандемії: що варто знати українцям, які збираються за кордон

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено