Івано-Франківськ

У заповіднику «Асканія-Нова» знову масово гинуть червонокнижні птахи

У біосферному заповіднику «Асканія-Нова», що на Херсонщині, зафіксували нові випадки гибелі червонокнижних птахів через отруєння пестицидами.

В ''Асканії-Новій'' знову масово гинуть птахи | Українська правда

У Херсонській обласній держадміністрації просять аграріїв не використовувати препарати для боротьби з гризунами протягом кількох тижнів, пише ПІК з посиланням на Громадське.

Зокрема директор «Асканії-Нова» Віктор Гавриленко заявив, що на полях знайшли ще кілька десятків мертвих птахів, які отруїлися препаратом, який застосовують для боротьби з гризунами.

«Наші люди наскільки глибоко непорядні… Вчора (загинули – ред.) 18 сірих журавлів і 20 огарів. У всіх ті самі ознаки отруєння препаратом групи “бродифакум”», ㅡ сказав Гавриленко у коментарі «Укрінформу».

Він додав, він ще близько 20 журавлів «ледь-ледь підлітають», а щонайменше троє птахів є «кандидатами на вимирання» ㅡ вони повільно побрели від людей у болото.

Гавриленко зазначив, що роз’яснювальна робота серед аграріїв після попередніх випадків загибелі тварин через отруєне зерно не допомогла та сподівається, що держава перейде до більш жорстких методів розв’язання проблеми.

Що робить влада?

У Херсонській ОДА рекомендували підприємствам та громадянам, які мають у власності або в користуванні земельні ділянки, з 18 березня на три тижні призупинити застосування на території області препаратів з діючою речовиною «бродифакум».

Там також додали, що знайдене отруєне зерно вилучили фахівці Держпродспоживслужби, а правоохоронці долучать його до кримінальної справи за фактом загибелі птахів.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено