Івано-Франківськ

У Франківську реконструюють перехрестя вулиць Грушевського-Гаркуші

Таке рішення ухвалили на комісії з питань дорожнього руху.

Аварійне перехрестя у Франківську: як змінюватимуть дорожній рух на вулицях Грушевського-Гаркуші

Голова комісії, заступник міського голови Івано-Франківська Михайло Смушак повідомив, що це перехрестя є одним із найбільш аварійних у місті, пише ПІК з посиланням на Суспільне Карпати.

Водій з багаторічним досвідом, франківець Роман Олійник каже, що потрапляв в аварію через необережність інших водіїв. Чоловік вважає, що місту потрібно розвивати дорожню інфраструктуру – розв’язувати проблеми із заторами й коригувати аварійні ділянки. Зокрема, і перехрестя вулиць Грушевського – Гаркуші – Грюнвальдська – Василіянок.

Аварійне перехрестя у Франківську: як змінюватимуть дорожній рух на вулицях Грушевського-Гаркуші

“На таких роздоріжжях завжди губляться новачки-водії – ті, хто хоче проскочити на жовте. Аварійність і небезпека на дорозі – вона така ж, як і на лижах, – каже Роман Олійник. – Ви мусите дивитися праворуч-ліворуч, бо неадекватних людей “на понтах” на дорозі є багато”.

Начальник управління комунальної політики міста Мирослав Федорків розповідає, що на цьому перехресті майже кожного місяця трапляються незначні аварії. За його словами, є дві основні причини більшості ДТП. Перша – це перевищення швидкості, друга – побудова самого перехрестя. Воно занадто розтягнуте, а пішохідні переходи на ньому встановлені некоректно.

Аби зменшити аварійність, Мирослав Федорків пропонує реконструювати перехрестя. Радіуси поворотів усіх вулиць згладять, а всі чотири пішохідні переходи змістять ближче до центру перехрестя.

Аварійне перехрестя у Франківську: як змінюватимуть дорожній рух на вулицях Грушевського-Гаркуші

Таким чином, каже Мирослав Федорків, перехрестя стане компактним та безпечнішим.

“Для того, щоб проїхати це перехрестя з Василіянок на Гаркуші, потрібно буде, наприклад, п’ять секунд, а не п’ятнадцять. Це має значення, на наш погляд. І приблизно в цьому напрямку і треба рухатися в цій ситуації. Але разом з тим, ми не кажемо, що це остаточний “діагноз” для того, щоб розв’язувати проблему”, – говорить Федорків.

Таку реконструкцію перехрестя готова підтримати і патрульна поліція, каже її представник Віталій Царьов. За його словами, у період від 2018-го до першої половини минулого року на перехресті трапилося 11 ДТП. Одна людина загинула, ще одна травмувалася.

Аварійне перехрестя у Франківську: як змінюватимуть дорожній рух на вулицях Грушевського-Гаркуші

“Якщо прийнято рішення з оптимізації його проїзду, управління патрульної поліції розгляне схему організації дорожнього руху. Якщо воно відповідатиме вимогам законодавства і будівельним нормам, будемо погоджувати”, – каже Віталій Царьов.

Для реконструкції цього перехрестя виготовлять проєктну документацію. Комісія одноголосно підтримала таке рішення.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено