Івано-Франківськ

На Прикарпатті колишній атовець облаштував страусину ферму (ФОТО)

У селі Ловаги Перегінської ОТГ господарює на фермі "Саванна" Сергій Швець із родиною.

На Прикарпатті страусину ферму вважають явищем екзотичним. Сергій Швець розповів для читачів ПІК чи важко доглядати за птахами й що приваблює на ферму туристів.

received 466973948060195 scaled

Ідея розводити африканських страусів належить мамі Сергія. Після роздумів, підрахунків та консультації з досвідченими у цій сфері людьми, Сергій  взявся до праці.

Облаштовувати ферму почали ще до війни на сході України. Та у 2014-2015 роках чоловік пішов у зону проведення АТО. Був командиром взводу 72-ї бригади, воював у Гранітному та Волновасі. Після повернення додому робота знову закипіла.

FB IMG 1615907079059

“Ферма – це не тільки сімейна справа, а й хобі. Робота відволікає від поганих думок – з ними легше впоратися, коли є ціль та мета. Це своєрідна трудотерапія”, – поділився Сергій.

Після обгорождення території, облаштування загонів купили 20 страусів. Вони чистоплотні та невибагливі. Годує їх мама двічі на день комбікормом з вітамінами. Прибирати за велетенською птицею часто не треба – достатньо разу на місяць. Прогулянки взимку на вулиці теж для пернатих не проблема.

FB_IMG_1615907088553.jpg

Родина Швеців розводить молодняк, реалізує яйця, м’ясо та сало страусів, а також вироби із їхньої шкіри. Самки несуться з весни до осені – приблизно два яйця на тиждень. За сезон може бути 40-60 яєць – це залежить, зокрема, від погоди. Одне важить 1,5-2 кілограми (як 25-36 курячих). До речі, прикарпатці пропонують писанки зі страусиного яйця.

Зараз на фермі живуть 15 страусів. Клички дають тільки тим, хто проявив характер. Є Шипун, Тайсон і Танцюрист, який танцює по команді Сергія. Загалом вони дружелюбні, їх можна погладити та сфотографуватися.

З пернатими інколи трапляються курйози. Самці бувають агресивними та можуть зламати огорожу й собі ногу, бо це їхнє слабке місце. При потребі фермери лікують їх самотужки та консультуються з людьми, в яких купили птахів.

FB_IMG_1615907135453.jpg

Також ферма вже встигла полюбитися туристам. Не дивно, адже поруч ліс, поле та річка, а на території можна спостерігати за білочками, павліном, фазанами та лебедями. Для охочих влітку за 75 гривень проводять екскурсію.

Можна посидіти в альтанці та посмакувати шашликом зі страуса й маринованим салом. До слова, омлетом з одного яйця можуть поласувати 6-8 людей.

У планах  родини – пригощати гостей равликами, яких розводить та готує підприємець з Рожнятівщини. Також облаштовують доріжки для гольфу, є сауна та дитячий майданчик.

Ферму розширюють, а відвідувачам тільки раді.

Марія Гурецька.

Фото зі сторінки ферми “Саванна” у Фейсбуці.

Читайте також:

За нью-йоркським часом. Франківка Світлана Сіщук розповідає про цікавинки американського міста та “життя у спектрі”

В Новиці горів господарський комплекс (ФОТО)

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено