Івано-Франківськ

Чому у Долинській громаді закликають вимикати вночі вуличне світло

В ідеалі світло на вулиці має світити навіть для однієї людини, яка в 03:00 повертається додому, однак...

163105006 10222147752355206 5153275629866367361 n 1 scaled

У Долинській громаді останнім часом виникає багато питань щодо вуличного освітлення. Питання про це поширив у мережі Долина молода адміністратор Андрій Кардосевич, розмістивши допис Михайла Фадея, пише ПІК.

” В час, коли бюджет вкрай обмежений, постало питання економії. З’явилась пропозиція у нічний період вимикати вуличне освітлення, щоб зрозуміти чи це дасть економію. Відразу зазначу, що в Оболоні в минулі роки така практика вже була. Освітлення вночі вимикалось, і знову вмикалось рано вранці, коли люди їхали на роботу, а діти до школи”, – йдеться у дописі Михайла Фадея, старости Оболонського старостинського округу Долинського ТГ.

До слова, рахунок за електроенергію на освітлення вулиць за січень в Долинській ТГ становив більше 400 тисяч гривень. Це й викликало ідею відключень.

“Як і рейсовий автобус має везти навіть одного пасажира, так і світло в селі має світити навіть для однієї людини, яка в 03:00 повертатиметься додому”, – каже Фадей.

Проте він вважає, що обставини зараз складаються не так, як би люди собі цього бажали. І буде правильно, якщо би громади в селах спільно спробували зекономити кошти. У його селі вже розпочали перехід на освітлення вулиць до 00:15. Завершують перелаштування таймерів на підстанціях і очікують такого кроку від інших сіл.

“Якщо ж це не дасть результату чи переважна більшість старостинських округів від даної ідеї відмовляться, ми також повернемось до попереднього графіку”, – зазначив  староста Оболонського старостинського округу Долинського ТГ Михайло Фадей.

Читайте також:

На що пішли мільярди з COVID-фонду: відзвітував мінфін України

Працівники Укрзалізниці планують страйк із повною зупинкою перевезень

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено