Івано-Франківськ

Британців штрафуватимуть на 5 тисяч фунтів за спробу виїхати за кордон у відпустку

Закон повинен набути чинності 29 березня.

Британців штрафуватимуть на 5 тисяч фунтів за спробу виїхати за кордон у відпустку

Влада Великої Британії штрафуватиме на 5 тисяч фунтів стерлінгів (6867 тисяч доларів) тих своїх громадян, які будуть намагатися виїхати за кордон без поважної причини, пише ПІК з посиланням на Суспільне.

Штрафування враховане до пакета нових законів про обмеження під час пандемії COVID-19. Прем’єр-міністр Борис Джонсон заявив, що “занадто рано” встановлювати на літо нові правила в’їзду за кордон.

За його словами, уряд сподівається отримати більше інформації про епідемічну ситуацію до 5 квітня.

“Багато людей дійсно хочуть знати, що станеться на фронті свят, і я знаю, що це дуже важливо і цікаво”, — сказав він під час пресконференції.

Згідно з нинішнім планом послаблення обмежень, британці зможуть виїхати за кордон на відпочинок з 17 травня, однак, залежно від поширення COVID-19, розклад може змінитися. Запровадження штрафів пов’язане з черговим сплеском коронавірусу в Європі і повільним поширенням вакцин по країнах.

Урядовий радник і професор Ніл Фергюсон з Імперського коледжу Лондона сказав, що прикордонні заходи повинні послаблюватися повільніше, ніж внутрішні обмеження. На його думку, англійці мають планувати літню відпустку на території Британії, а не за кордоном. Фергюсон вважає, що після прибуття до Британії з-за кордону також обов’язково потрібно робити тест на COVID-19.

Міністр охорони здоров’я Метт Хенкок сказав, що обмеження на виїзд за кордон необхідне, щоб захиститися від ввезення до Британії нових штамів коронавірусу, які можуть поставити під загрозу ефективність вакцинації.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено