Івано-Франківськ

МОЗ заявив, що у парках і скверах у «червоних» регіонах все ж можна ходити без масок

Раніше повідомлялось про заборону пересуватись вулицями без них.

У регіонах «червоної» карантинної зони людям таки можна ходити без масок у парках і скверах. Раніше повідомлялось про заборону пересуватись вулицями без них.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства охорони здоровʼя.

22 березня МОЗ вніс зміни до постанови уряду й прописав перелік місць, де у регіонах «червоної» зони Довідка

Станом на 24 березня в «червоній» зоні перебувають місто Київ і 8 областей: Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Одеська, Сумська та Чернівецька.

Треба обов’язково носити маски. Проте у Міністерстві стверджують, що у цьому переліку не було парків та скверів.

«Водночас носіння масок є обов’язковим у закладах охорони здоров’я та освіти, підземних переходах, зупинках громадського транспорту та інших територіях загального користування за неможливості дотримання фізичної дистанції не менше як 1 метра», — пояснили у МОЗ.

Зазначимо, що у постанові Міністерства йдеться про заборону ходити без масок на територіях загального користування. Водночас у законі про благоустрій прописано, що до територій загального користування відносяться — гідропарки, лісопарки, парки культури та відпочинку, спортивні та дитячі майданчики, сади і сквери, бульвари, проспекти, вулиці, дороги, провулки, проїзди, пішохідні та велосипедні доріжки, пляжі та кладовища. У постанові не були прописані виключення, що стосуються парків та скверів.

Згодом поліція пояснила, як буде контролювати дотримання маскового режиму на вулицях: «Робота не буде спрямована на штрафування, на покарання громадян. Це буде профілактична робота, людям будуть розʼяснювати, що є відповідна постанова Кабміну. Поліція пояснюватиме людям, що це небезпечно для оточуючих і для них самих».

Але тим, хто не погоджуватиметься надіти маску, будуть виносити або постанови, або протоколи. Тракало зазначив, що якщо протокол виноситься на місці, то сума штрафу становить 170 гривень.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено