Івано-Франківськ

Скільки злочинів розкрили у Бурштині за рік

За 2020 рік і два місяці 2021 року з території Бурштинської ТГ на лінію 102 дзвонили понад 4000 разів.

Вчора, 25 березня в Микола Гурак, начальник сектору превенції відділення поліції №3 (м. Галич) розповів про роботу на території Бурштинської територіальної громади у 2020 році.

Про це йдеться на сайті Бурштинської міської ради, пише ПІК.

Це – більше 4 000 виїздів на місце події працівників груп реагування патрульної поліції, слідчо-оперативної групи, це сотні виходів дільничних офіцерів поліції, це тисячі розглянутих заяв.

Виклики є різні – вчинення домашнього насильства, сімейні сварки, сусідські, конфлікти на роботі, конфлікти на вулиці, бійки. А є й такі, як, наприклад, несвіжа ковбаса у магазині.

За 2020 рік і два місяці 2021 року три дільничні офіцери поліції зафіксували 742 порушення публічної безпеки. Це – штрафи, а, отже – і надходження до місцевого бюджету.

Найбільша кількість штрафів – за перебування у громадських місцях у нетверезому стані, куріння сигарет на дитячих майданчиках чи у під’їздах. 8 протоколів – за порушення правил тримання собак чи котів. 9 – за стихійну торгівлю.

Дільничні офіцери поліції щоденно перевіряють власників зброї, мисливської чи травматичної – чи зброя у сейфі, чи зберігаються набої окремо.

До слова, минулого року у Бурштині зареєстровано три факти незаконного поводження зі зброєю чи боєприпасами, вилучено пістолет, перероблений з стартового на бойовий.

Також поліцейські щодня перевіряють сімейних дебоширів та раніше судимих осіб. Сімейних дебоширів на території громади проживає 46.

За звітній період групи реагування патрульної поліції на території теперішньої Бурштинської ТГ виявили 84 водіїв, які керували у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. За порушення правил паркування, обгону, проїзду перехресть, ненадання переваги пішоходам патрульні склали більше 2000 постанов. Пішоходів ми теж штрафуємо. Щоправда, таких випадків на території Бурштинської громади зафіксували лише 39.

Крім того, за територією Бурштинської ТГ закріплено три оперативні працівники, які разом із колегами виконують колосальну роботу. До прикладу, за минулий рік у Бурштині задокументовано 11 фактів незаконного зберігання наркотичних засобів та 4 факти зберігання наркотиків з метою збуту, тобто припинено продаж наркотиків – не лише коноплі, а й амфетаміну й інших синтетичних наркотиків. Загалом, на території громади за звітний період поліцейські розкрили 63 злочини. Це і грабіж, і крадіжки, і хуліганство, й побиття.

Також з 9 квартирних крадіжок 7 уже розкриті.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено