Івано-Франківськ

Міський голова Болехова зустрівся з громадою на свіжому повітрі: про що говорили (ФОТО)

Вчора, 28 березня 2021 року, відбулася зустріч міського голови Івана Яцинина із жителями Гузіївського старостинського округу.

Міський голова Болехова провів зустріч із мешканцями громади біля сільського будинку культури. Про це повідомляє Болехівська міська рада, пише ПІК.

1617022044 20210328 151223

Учасники зустрічі зосередили увагу на спільному вирішенні низки актуальних і важливих проблем з  реалізації їхніх прав на землю, а це:

  • надання земельних ділянок жителям села для ведення сільського господарства, виділення земельної ділянки під сільське пасовище;
  • затвердження технічних документацій на земельні ділянки, надані Гузіївською сільською радою;
  • проведення інвентаризації земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які передані Болехівській міській раді у комунальну власність;
  • встановлення меж земельних ділянок, які перебувають у користуванні та власності жителів села тощо. 

Іван Яцинин запевнив усіх землекористувачів, що жодна земельна ділянка, якою користувалися і користуються жителі села, чи це  земля для ведення господарства, чи для громадського пасовища, не буде вилучена із користування селян. А усі рішення, які розглядали та ухвалювали на сесіях міської ради – це лише процедурні питання, які необхідно було затвердити у зв’язку з приєднанням колишніх сільських рад до міськради. 

1617022121 img 0622

Відтак мова йшла і про вимушену необхідність проведення оптимізації мережі освітніх закладів на Болехівщині, з якою вже зіткнулася Болехівська громада. 

Щоб не допустити заборгованості з виплати заробітної плати освітянам, необхідно переглянути підходи до роботи малокомплектних шкіл,  оптимізувати класи із малою наповнюваністю (понизити ступінь шкіл до І-ІІ ст.) та організувати підвіз учнів до інших закладів освіти.
“Але керівництво міста на разі вивчає дану проблему, щоб якнайбільш ефективно організувати та провести реформування системи освіти в громаді. Рішення про оптимізацію закладів міська рада ухвалюватиме після громадського обговорення даного питання у населених пунктах, заклади яких підпадають під оптимізацію задля врахування усіх потреб та пропозицій громади”, – йдеться у повідомленні.
1617022076 20210328 161600
Крім того, жителі громади цікавилися чи можуть вони звернутися до міського голови з проханням призначити іншого старосту, якого запропонує громада. З цього питання перший заступник міського голови Василь Юрочко зазначив, що Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» не визначає строку, протягом якого обов’язково має бути затверджений староста. Однак для звільнення з посади будь-якої людини необхідні юридичні підстави.
1617022085 img 0625
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено