Івано-Франківськ

У Коломиї під стінами райради розпочали голодування бібліотекарі (ВІДЕО)

Люди вже третій місяць без роботи, оскільки місцева влада не змогла визначитися, кому належить будівля книгозбірні.

630 360 1617020376 145

У Коломиї троє працівників районної бібліотеки розпочали голодування. У такий спосіб вони вимагають відновити роботу закладу.

«Наше питання щодо роботи закладу, на жаль, досі не вирішено. Відтак троє працівників бібліотеки біля приміщення районної ради оголосили голодування, ще четверо нас підтримують», -повідомила працівниця Коломийської районної бібліотеки Аня Біленчук.

Бібліотекарі вже не довіряють жодним обіцянкам, тому вирішили не відпускати ситуацію з під контролю і голодуватимуть допоки не доможуться свого.

«Ми відстоюємо права на існування української книги, українського слова та культури», – зазнаються працівники Коломийської районної бібліотеки.

Вже у понеділок ситуація зрушилася з місця – на засіданні комісії районні депутати вирішили передати містові все приміщення. Саме це й було основною вимогою міської влади. Але остаточну крапку має поставити районна сесія, яка запланована за тиждень.

Детальніше про перебіг ситуації – у сюжеті НТК.

Як запевнив кореспондента Укрінформу Коломийський міський голова Богдан Станіславський, районна бібліотека буде працювати. Міська рада вже навіть визначила для неї статус «краєзнавчої». Втім, для цього районна рада має передати усе приміщення, як обіцяли.

Мер Коломиї зауважив, що половина триповерхової будівлі для роботи бібліотеки – надто мала площа, аби бібліотекарям і читачам у ній було зручно.

Коломийська районна бібліотека працює понад 40 років, обслуговує більш як 3 тисяч читачів. Площа будівлі – понад 700 кВ м.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено