Івано-Франківськ

Франківщина та Донеччина вибудовують мости співпраці в інформаційній сфері (ФОТО)

Триває реалізація проєкту “Івано-Франківщина та Донеччина будують мости для співпраці”.

IMG 0430 scaled

У четвер, 2 квітня, Івано-Франківська ОДА розповіла колегам зі східної України про напрацювання органів місцевого самоврядування, інституцій громадянського суспільства та засобів масової інформації.

IMG 9665 scaled

Захід відбувся в рамках проєкту “Івано-Франківщина та Донеччина будують мости для співпраці”, який підтримує USAID через ГО “Прикарпатську інформаційну корпорацію”. Він має важливе значення у налагодженні соціальних, культурних, економічних зв’язків між двома регіонами України.

IMG 0425 1 scaled

На початку зустрічі, учасникам був запропонований презентаційний ролик, а далі – розпочався конструктивний діалог та обмін досвідом.

IMG 9707 scaled

Сподіваюся, що наша співпраця приведе до якісних змін. Зокрема, пропонуємо співпрацю між нашими громадськими радами, обмінюватися досвідом та конструктивом. Адже ми працюємо разом із громадськістю на побудову української держави. Нам із Донеччиною буде дуже приємно працювати“, – зазначила під час виступу Ірина Мацюк, заступник начальника відділу зв’язків із громадськістю управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Івано-Франківської ОДА.

IMG 9710 scaled

Представник організації інвалідів Микола Макар розповів про цікаві та дієві проєкти, які вдалося реалізувати на Івано-Франківщині. Зокрема, варто виділити такі заходи:

  • конкурс краси серед людей з інвалідністю;
  • спортивні змагання з гри Боча;
  • проєкт «Інвалідність не обмежує – обмежує дискримінація». Цей проєкт дав надзвичайно великий результат, адже було проведено роботу зі всіма РДА в плані доступності;
  • проєкт «Коляда на колесах», та інші. 

IMG 0471 scaled

Доповідач також додав, що було б доречно обмінятися досвідом із комітетом доступності, який успішно працює в Донецькій ОДА.

IMG 0474 scaled

Начальник відділу взаємодії із засобами масової інформації Ірина Лакіза розповіла про діяльність телеканалів, радіо та інтернтет-ЗМІ на території Івано-Франківщини. А також поділилася цікавою ідею про обмін щодо розміщення інформаційних постерів та бордів між регіонами.

IMG 9747 scaled

Головний редактор “Прикарпатської інформаційної корпорації” Марія Палюга поділилася власним досвід із колегами з Донеччини.

Ми щиро та докладно висвітлюємо усі культурно-мистецькі заходи, бо саме в них – дух нації та її самовизначення. Саме цим пояснюється, зокрема, наша впертість у протистоянні російській агресії. Ми не хочемо, щоб на українського читача й далі лився тотальний інформаційний негатив. Тому Прикарпатська інформаційна корпорація впровадила рубрику «Позитивні новини» і переконалася, що люди, яким не байдужа Україна, хочуть саме добрих новин. Це підтверджує ще одна наша рубрика: «Люди Прикарпаття: історії, що надихають». Це відео сюжети, що відтворюють, як ідуть від мрії до успіху прості прикарпатці. Вони діляться досвідом свого сходження і примножують когорту таких, як вони“, – розповіла Марія Іванівна.

Разом із тим Марія Палюга, яка свого часу успішних 12 років керувала на Донбасі газетою «Вечірня Макіївка», порадила прикарпатським ЗМІ працювати не тільки з онлайн-фактом, а насамперед з живою людиною. Мова йде “про сучасні репортажі з прізвищами, портретами, коментарями простих людей, робітників, вчителів, медиків“.

IMG 9597 scaled

 

Заступник генерального директора ОТБ “Галичина” Юлія Юзьків окреслила основні засади роботи популярного телеканалу.

IMG 9787 scaled

Своєю чергою секретар обласної спілки журналістів Вікторія Плахта наголосила на важливості проведення прес-турів для ЗМІ обох регіонів.

Нам потрібно відновити проведення прес-турів. Журналісти до нас приїжджали на Прикарпаття з одним враженням, а через три дні поверталися з іншим. Вони побачили, що ми можемо. І такі прес-тури нас завжди зближують і поєднують“, – зазначила В.Плахта.

ПІК пропонує вашій увазі фоторепортаж з події:

Додамо, що аналогічна зустріч відбулася двома днями раніше. На ній, зокрема, Івано-Франківська ОДА розповіла колегам зі східної України про економічний розвиток, туризм та освіту регіону.

144755215 1042040426278418 6676930775819431909 n

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено