Івано-Франківськ

Міст співпраці: Івано-Франківщина ділиться досвідом з Донеччиною (ФОТО)

Що спільного та відмінного у двох протилежних частинах України обговорили на заході «Онлайн дні Івано-Франківщини на Донеччині».

IMG 0381 scaled

30 березня представники Івано-Франківської ОДА представляли свої кращі практики області донеччанам для обміну досвідом та напрацювання спільних ідей для розвитку країни, інформує ПІК.

IMG 0378 scaled

На телемості презентували напрацювання щодо розвитку малого і середнього бізнесу, органів місцевого самоврядування, інституцій громадянського суспільства, освіти, культури та ЗМІ.

«Хочемо подякувати за таку співпрацю. Сьогодні ми маємо можливість презентувати все найкраще, що в нас є. Такий захід, який ми здійснюємо, він єднає України, він зшиває Україну. І є прикладом для інший областей», – наголосила під час свого виступу заступниця голови Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук.

IMG 0379 scaled

На початку події було запропоновано для перегляду презентаційний відеоролик можливостей та потужностей Івано-Франківської області.

Опісля, Івано-Франківська ОДА запропонувала своїм колегам на Донеччині презентації щодо місцевого економічного розвитку, зокрема, розвитку малого і середнього підприємництва, а також агропромислового комплексу та туризму.

4a9557a1 0c12 4bf7 a421 69826fbf1443 scaled

Щодо аграрної сфери, представників Донеччини зацікавив досвід роботи фермерського господарства «ЕКО БЕРРІ», розташованого у селі Тишківці Городенківського району. Мова йде про вирощування ягід. Це надзвичайно цікавий проєкт, 80% якого йде на експорт.

Цікаво та пізнавально для донецьких колег пройшла презентація туристичного потенціалу Прикарпаття. Зокрема, щодо розвитку зеленого туризму та екотуризму.

Окрім того, начальник відділу туризму управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської ОДА Віталій Передерко презентував кращі напрацювання у галузі.

a5c1575e 1aa5 416d b192 5f302b54bbd5 scaled
Зокрема, такі проєкти, які “Безкоштовні екскурсії в Івано-Франківську”, “52 вікенди на Івано-Франківщині”, головний туристичний портал області “ІФ туризм“, а також презентація туристичного потенціалу на різноманітних виставках, у тому числі міжнародних.

IMG 0374 scaled

У четвер, 1 квітня, відбудеться друга частина проєкту “Онлайн дні Івано-Франківщини на Донеччині”, зокрема, мова піде про співпрацю органів місцевого самоврядування, інституцій громадянського суспільства, а також між засобами масової інформації.

Нагадаємо, що нещодавно відбувалися «Онлайн дні Донеччини на Івано-Франківщині».  Маючи розуміння ситуації на сході, сьогоднішня онлайн зустріч дозволила  обговорити можливості для співпраці.  В чиновників уже виникли ідеї щодо спільних розвиткових проєктів у двох регіонах.

2660632a 3c95 4e52 83e1 534a02a02b7e scaled

Захід відбувався в рамках проєкту «Івано-Франківщина та Донеччина будують мости для співпраці», що розробила ГО «ПІК» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку  (USAID).

Концептуальна основа якого – єдність регіонів. Ідею підтримали очільники Івано-Франківської та Донецької  ОДА та міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Наступним етапом проєкту буде конференція між представниками організацій громадянського суспільства Франківщини та Донеччини в режимі телемоста.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено