Івано-Франківськ

У Франківську протестують проти недолугої реконструкції готелю “Дністер” (ФОТО)

Сьогодні, 1 квітня у Франківську відбулася акція «Візуальний виклик».

Немає опису.

Активісти та мешканці сусіднього будинку намагалися донести до реставраторів “Дністра” свою позицію та відвоювати загальний доступ містян до проходу колонадою, пише ПІК.

“Тут пройшло моє дитинство і моїх дітей. Ми боремося уже не один рік. Забудовник не забажав нам подати документи. Документів немає. Будинок безнадійно зруйнований. Я не бачила, щоб пам’ятка архітектури в центрі міста була так занедбана”, – каже жителька будинку Оксана.

Немає опису.

На сторінці ГО “Кам’яниця Австрія”, яку створили мешканці, які проти реконструкції, пишуть: “Що не так з псевдореставрацією готелю «Дністер»? А те, що там добудували два поверхи; змінили конфігурацію фасаду – спереду з’явились три величезних пластикових вікна, які вибиваються з загальної композиції; по боках доставили вікна трохи менше – з одного боку – 3, з іншого – 4; викинули автентичну черепицю на даху та замінили покриття; встановили пластикові вікна”.

Активісти вимагають пакет проєктної документації. Вони хочуть знати, хто архітектор, хто давав дозволи на приватизацію будівлі, хто підписувався під дозволами і хто виконує роботи?

Немає опису.

Нагадаємо, 29 березня, в Івано-Франківську повторно зібралася комісія біля колишнього готелю “Дністер”, щоб провести перевірку підстав щодо здійснення робіт зі скління підколонного простору будівлі. Перша спроба провести “інспекцію” результату не принесла. От і цього разу архітектори й активісти не отримали відповідей на свої справелдиві питання..

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено