Івано-Франківськ

На Львівщині планують побудувати п’ять нових пунктів пропуску

Йдеться про ПП “Лопушанка”, “Варяж”, “Белз”, “Мшанець” та “Боберка”.

На Львівщині  проєкт будівництва п’яти пунктів пропуску потрапив у план заходів Кабміну з облаштування пріоритетних пунктів пропуску на 2021-2023 роки. Про це повідомляють на сайті Львівської облдержадміністрації, пише  ПІК.

На Львівщині побудують нові пункти пропуску.

Львівська ОДА вже розробила техніко-економічне обґрунтування будівництва міжнародного пункту пропуску “Лопушанка – Міхновець” та подала її на  розгляд Кабінету Міністрів України. Департамент дорожнього господарства на цей рік запланував ремонт 7-кілометрового відрізку дороги Турка – Лопушанка, під’їзної до цього пункту.

“Згідно з нормами Шенгенської системи, транскордонні переходи повинні розташовуватись на відстані в межах 25 – 30 км один від одного. Водночас європейська концепція розбудови інфраструктури кордону базується на тому, що пункти пропуску мають будуватися там, де з обох боків кордону є дорожнє сполучення. Тому найперше завдання, яке перед собою ставимо, – розвиток прикордонних доріг, – зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

За словами очільника ОДА, на 2021-й також заплановано виконати роботи з виготовлення проєктно-кошторисної документації на об’єктах, що ведуть до майбутніх пунктів пропуску «Белз» та «Варяж». Це дороги Белз – Великі Мости,  “Варяж” – Бояничі та  Варяж – Белз.

Козіцький наголошує, наявність нових пунктів пропуску допоможе розвантажити ті, що діють зараз.

“Якість пунктів пропуску, прикордонних доріг формують в іноземців перше враження про нашу країну. На жаль, черги, які утворюються на українсько-польському кордоні, часто відбивають бажання у туристів їхати до нас, а в потенційних інвесторів – тут працювати”, – додав голова ОДА.

Відтак Держмитслужба, Міністертво фінансів, та Львівська ОДА повинні проаналізувати стан економічного розвитку області, визначити строки початку та закінчення будівництва цих об’єктів, можливості одержання офіційної згоди Республіки Польща на відкриття пунктів пропуску згідно з вимогами законодавства. 

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено