Івано-Франківськ

70% ураження легень. Як медики врятували від коронавірусу прикарпатця

Сатурація 60, ураження легень — 70 % і термінова госпіталізація у відділення анестезіології та реанімації.

На зображенні може бути: 2 людини

Так два місяці тому розпочалося лікування пана Василя від коронавірусу.

Про це повідомляють на сторінці КНП ОКЛ Івано-Франківської обласної ради, пише ПІК.

«Дуже страшно, коли з’являється відчуття задухи і не вистачає повітря, — говорить пан Василь. — Вижив я завдяки тому, що довірився лікарям і виконував усі їхні настанови. Це наша спільна перемога».

Етапи лікування пацієнта описує лікарка відділення імунології та пульмонології Маріанна Деркач: «Спершу була СPАР-терапія в реанімаційному відділенні. Далі зі сатурацією 95 перевели пацієнта на оксигенотерапію за допомогою лицевої маски, а відтак перейшли на носові канюлі».

Досвідчений ковід-пацієнт ділиться пережитим зі співмешканцями по палаті, застерігає від нехтування настановами лікарів.

«Бачу, що хлопці вже без скепсису лягають на живіт, хоча спершу сприймали ці поради з недовірою, — говорить пан Василь. — Що казати, я й сам не міг подумати, що доведеться лежати в лікарні на животі. Раніше таке могло бути хіба на морі з метою засмаги. Треба розуміти, що ця хвороба може забрати життя буквально за два-три дні. І найважче з того, що я тут бачив — це смерть…».

Пан Василь каже, що за час перебування найдужче йому хотілося повернутися до дружини та дітей, а найважче було те, що день народження молодшого восьмирічного сина довелося зустрічати таки в лікарні.

Все ж після тривалої боротьби мрія чоловіка повернутися до рідних здійснилася і сьогодні він продовжує лікування вдома на кисневому концентраторі.

“Бачили б ви щасливі очі чоловіка в день виписки! Пан Василь дякував лікарям, медсестрам, інтернам і санітаркам, а його «радію, що бачу сонце» звучало по-особливому”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено