Івано-Франківськ

У Долинському ліцеї планують відновити роботу стрілецького тиру

Свого часу елементи початкової військової підготовки були присутні в майже усіх навчальних закладах, але згодом їх ліквідували.

У Долинському ліцеї  № 7 планують відновити роботу стрілецького тиру.

Про це повідомляє Долинська міська рада, пише ПІК.

Ідею відновлення тиру обговорили  6 квітня, під час робочої наради  в міського голови Івана Диріва за участі заступників міського голови, директора навчального закладу, керівників та працівників структурних підрозділів міської ради, представника Молодіжної ради.

Цікаву та потрібну ініціативу висловила членкиня виконавчого комітету – представниця ГО «Жіночий погляд» Руслана Гаврилків:

«Реалізація задуму посилить військово-патріотичне виховання юного покоління.  Такий напрям  є одним з пріоритетних  в діяльності  ГО  «Жіночий погляд», та обумовлений Меморандумом  про партнерство і співпрацю  між громадською організацією “Жіночий погляд ” та Долинською міською радою, підписаного 25 березня 2021 року».

Єдиний навчальний заклад у нашому місті, який має тир – ліцей №7. Однак він уже давно не використовується за призначенням. При цьому в закладі є всі умови для реалізації задуму –  приміщення з окремим входом і відповідна площа. За словами директорки навчального закладу Наталії Медвідь, приміщення сухе, не підтоплюється, є діючі санвузли.

Для того, щоб «реанімувати» тир, спочатку необхідно подати заявку на отримання гранту. Для цього потрібно розробити концепцію та зібрати необхідний пакет документів:

«Ми ще в грудні дивились на це приміщення, там треба забрати сміття, підремонтувати, подивитись, в якому стані система електричних проводів. Нам варто зробити підготовчі роботи, а тоді підготуємо документацію та подамо заявку на грант. Уже зараз треба показати, що у нас є основа. Я переговорила з кількома підприємцями, вони готові долучитись та надати свою допомогу у впорядкуванні приміщення. Відтак, фахівці зроблять комплексне обстеження та розпочнуть роботу над іншими документами, які є складовими для написання проєкту. Хочемо, щоб відвідувачами тиру були також і маломобільні групи населення, тож варто врахувати і ці норми»,  – зазначила  Руслана Гаврилків.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено