Івано-Франківськ

На Прикарпатті двох малолітніх дітей забрали з неблагополучної сім’ї

В Івано-Франківській області з неблагополучної сім'ї вилучили двох малолітніх дітей.

Їх матір померла два роки тому, а батько, який вів не найкращий спосіб життя, залишився сам виховувати чотирьох дітей.

Вже через місяць після смерті матері соціальні служби вирішили тимчасово влаштувати дітей в центр соціально-психологічної реабілітації в Медині (Галицького району), пише ПІК із посиланням на ТСН.

Діти, за період перебування в центрі відпочили, адаптувалися, а батько привів житло в належний стан, влаштувався на роботу та дещо переглянув власний спосіб життя. Тож дітей повернули додому.

Однак, така ситуація в домі тривала недовго. Досягали повноліття дві старші доньки і цигарки, алкоголь та сумнівної репутації чоловіки стали постійними гостями в будинку родини.

Від цього найбільше страждали молодші діти – семикласник та четвертокласниця. Тривогу забили вчителі місцевої школи, адже були сигнали про втягнення дітей до вживання алкоголю, тютюнопаління та жебракування. Батько з цим справитися не зміг, тому звернувся за допомогою до старости села.

У свою чергу соцслужби підтвердили факти загрози здоров’ю та безпеки дітей і вирішили тимчасово вилучити неповнолітніх із загрозливого середовища.

Так, 9 квітня дітей влаштовано в Івано-Франківський обласний центр підтримки дітей та сімей в місті Тлумачі. З сім’єю буде проводитись відповідна робота щодо створення безпечного середовища для неповнолітніх“, – повідомили у селищній раді.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено