Івано-Франківськ

На Прикарпатті визначили трьох переможців обласної премії імені Василя Стефаника

14 квітня за участі заступниці голови обласної державної адміністрації Світлани Онищук відбулося підсумкове засідання комісії.

В Івано-Франківську визначили переможців премії імені Василя Стефаника

На засіданні визначилися із переможцями обласної премії імені Василя Стефаника в галузі літератури у 2021 році.

Про це повідомляють на сайті Івано-Франківської ОДА, пише ПІК.

У номінаціях «Поезія», «Документальна і науково-критична література (естетика, літературознавство, мистецтвознавство, українознавство, художня публіцистика, критика, мемуаристика)» та «Проза» на найвищу обласну відзнаку претендували Богдан Томенчук, Василь Мойсишин, Віра Багірова, Наталя Данилюк, Ігор Любчик та Іван Монолатій.

В Івано-Франківську визначили переможців премії імені Василя Стефаника

Члени комісії детально обговорили та оцінили запропоновані твори. Вони відзначили високий художній та літературно-науковий рівень цьогорічних конкурсних пропозицій, окремі з яких уже перекладені іноземними мовами та видані за кордоном.

За результатами таємного голосування члени комісії одноголосно визнали переможцями обласної премії імені Василя Стефаника у номінації «Поезія» Богдана Томенчука з книгою «Переступний день», у номінації «Документальна і науково-критична література» Ігоря Любчика з книгою «Лемківські долі: трагізм і пам’ять поколінь», у номінації «Проза» Івана Монолатія з книгою «Від Донецька до Перемишля. Як сучасна література «пам’ятає» українські міста».

Визначили лауреатів премії імені Василя Стефаника - Галичина

«Ми можемо гордитися, що Прикарпаття багате на творчі особистості. Особливо приємно, що у ювілейний рік нашого видатного земляка Василя Стефаника премії його імені удостоєні найкращі автори», – відзначила Світлана Онищук.

Додамо, що нагородження переможців обласної премії імені Василя Стефаника в галузі літератури відбудеться 14 травня в селі Русів під час урочистостей з нагоди 150-річчя від дня народження письменника.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено