Івано-Франківськ

Експерти порівняли темпи COVID-вакцинації в Україні та Європі: результати шокують

У світі в середньому щотижня проти коронавірусної хвороби щеплюють трохи менш як 1% населення.

В Україні перше щеплення від коронавірусу отримали трохи більше 491 тис. осіб / фото ua.depositphotos.com

В Україні в середньому за тиждень від COVID-19 вакцинується 0,2% населення, що в десять разів менше, ніж в середньому у європейських країнах, де щотижня щеплюють близько 15 млн осіб, що становить 2% населення, пише ПІК з посиланням на УНІАН.

Як передає кореспондент УНІАН, про це керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки Юрій Ганиченко повідомив під час презентації аналізу поточної ситуації та моделювання сценаріїв поширення COVID-19.

За його словами, у світі продовжується збільшуватись кількість вакцинованих від COVID-19 осіб, принаймні однією дозою. В середньому за тиждень додається близько 50-60 млн щеплених осіб – це трохи менш як 1% всього населення у світі.

Лідер за кількістю вакцинованих громадян – Ізраїль, також збільшується кількість щеплених у Великій Британії та ОАЕ.

«У Європі Велика Британія є лідером за кількістю введених доз на 100 людей, за відсотком провакцинованих однією дозою. Відсоток вакцинованих повністю з кожним тижнем збільшується», – додав Ганиченко.

За його словами, в Україні вакциновано 1,3% населення, минулого тижня цей показник становив 1,1%.

«В Україні додається відсоток вакцинованого населення відносно повільно. Якщо ми говоримо про Європу – то це в середньому приріст на 2% за тиждень (близько 15 млн осіб), в Україні – це в десять разів менше – 0,2% за тиждень», – зауважив аналітик.

Ганиченко зазначив, що в Європі швидкість вакцинації є стабільно високою. Наразі у європейських країнах 135 млн осіб отримали принаймні одну дозу вакцини.

«Україна продовжує йти відносно сталими темпами, вони трохи впали… Україна відстає у 23 рази від великої Британії (за темпами вакцинації – УНІАН)», – додав він.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено