Івано-Франківськ

4 мільйони гривень на ліки: як на Львівщині вшановують ліквідаторів-чорнобильців (ФОТО)

Сьогодні у Львівській області проживає 7648 осіб, які постраждали від наслідків аварії на ЧАЕС, серед них 1266 – діти. 1545 львів'ян

На Львівщині вшановують сьогодні ліквідаторів-чорнобильців.

Пам’ятник Героям та жертвам Чорнобиля у Львові, вул. Морозна

У Львові представники міської влади прийшли з квітами до пам’ятника Героям та жертвам Чорнобиля. Про це розповіли на офіційному сайті Львівської обласної державної адміністації, пише ПІК.

fullsize scaled

Фото Wikipedia.org

«Чорнобиль – це перш за все біль. Це про зруйновані життя людей, це історія про атмосферу, яка панувала тоді в нашій, ще радянській, країні: тотального страху, недовіри, халатності та некомпетентності вищого партійного керівництва. Це також історія про те, коли створене людськими руками в один момент може вийти з-під контролю людини», – сказав під час заступник голови Львівської обласної державної адміністрації, Максим Козицький.

LODA

На матеріальну допомогу постраждалим від аварії заклали 5 мільйонів гривень

Згадали у ЛОДА і про матеріальну допомогу постраждалим від аварії:

«У 2021 році на реалізацію регіональної ініціативи з питання забезпечення житлом ліквідаторів першої категорії передбачено 1 мільйон гривень. А на забезпечення ліками та зубопротезування постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС – 4 мільйони гривень». 

unnamed 1 11 scaled

Львів’янин Олександр Градюк – ліквідатор аварії на ЧАЕС

З нагоди роковин аварії готують і Міжнародні змагання з пожежно-прикладного спорту пам’яті Героїв Чорнобиля. Їх проведуть у травні цього року.

z sajtu drogobytskoyi miskrady

Центральна міська бібліотеа Дрогобича зібрала усю літературу про Чорнобиль в один покажчик

А у Дрогобичі Центральна міська бібліотека імені В’ячеслава Чорновола підготувала та оприлюднила  бібліографічний покажчик «Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам’ять». У ньому зібрали всю літературу з фондів бібліотеки, що стосується Чонобильської АЕС.

stryj

У Стрию 26 квітня провели панахиду

А у Стрию «Союз Чорнобиль України» провів поминальну панахиду:

«Сьогодні біля хреста на роздоріжжі вулиць Дрогобицька та Шумлявщина відбулася поминальна панахида, яку очолив отець Іван Барабаш. Присутніми були представники районної, міської влади та громадськість», – повідомила на своєму сайті Стрийська міськрада.

Фото із офіційного сайту ЛОДА, Wikipedia.org, приватного архіву героя, Дрогобицької та Стрийської міських рад.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено