Івано-Франківськ

Дотримання дистанції та маски не захищають від коронавірусу — вчені

Дотримання дистанції не допоможе захиститися від коронавірусу, якщо людина, навіть і в масці, перебувала з хворим в одному приміщенні.

Дотримання дистанції та маски не захищають від коронавірусу — вчені

Такого висновку дійшли вчені з Массачусетського технологічного інституту, пише ПІК з посиланням на Суспільне.

“Ми заявляємо, що правило дистанції у 2 метри насправді не надто корисне, особливо коли люди носять захисні маски, оскільки повітря, яким дихає людина, маючи захисну маску, має тенденцію підійматися вгору та опускатися в іншому місці у приміщенні, тому ви більше вдихаєте “середній фон” цього приміщення, ніж те, що видихає людина на найближчій відстані”, — розповів один з організаторів дослідження Мартін Базант.

Під час дослідження вчені розробили метод розрахунку ризиків захворювання на COVID-19 у приміщеннях, що враховує низку чинників: кількість проведеного у приміщенні часу, циркуляцію повітря, використання масок та дихальну активність людини.

На основі отриманих даних вони визначили, що ключовим чинником ймовірності заразитися COVID-19 є час, проведений в одному приміщенні з хворим: що довше людина перебуває в одному приміщенні з хворою людиною, то більше шансів на передачу хвороби.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено